Foto: Publicitātes foto

Pašmāju nekustamā īpašuma attīstītājs "Piche" ir noslēdzis sadarbības līgumu par biroja un noliktavu telpu iznomāšanu drukas un iepakojumu tehnisko risinājumu piegādātājam "Plockmatic Group". To sagatavošanā ieguldīti 10 miljoni eiro, ziņo "Piche".

"Pārcelšanās uz "Lidostas parku" ir kā apliecinājums mūsu apņēmībai veicināt vietējo izaugsmi un attīstību. Mūsu jaunā stratēģiskā atrašanās vieta, dažu minūšu brauciena attālumā no lidostas, uzlabo uzņēmuma pieejamību klientiem, darbiniekiem un piegādātājiem. Jaunās telpas nodrošina arī lielāku kapacitāti, lai turpinātu attīstīt mūsu talantīgo komandu Latvijā," stāsta "Plockmatic Group" izpilddirektors Jans Marstorps (Jan Marstorp).

SIA "Plockmatic Riga" ir Stokholmā bāzētās "Plockmatic Group" meitas uzņēmums, kas piedāvā dažādus papīra pēcapstrādes risinājumus drukas un iepakojuma industrijai visā pasaulē. Mārupes ražotne ar tās 150 darbiniekiem ir lielākā uzņēmumu grupā.

Uzņēmums lēš, ka turpmākajos gados darbinieku skaits pārsniegs divus simtus. Pārcelšanās uz SIA "Piche" attīstīto "Lidostas parku" bija izšķirošs solis turpmāko attīstības plānu īstenošanā. Jaunās telpas ir 10 tūkstošus m2 plašas un ir pilnībā pielāgotas "Plockmatic Group" prasībām, lai nodrošinātu optimālu telpu plānojumu, procesu efektivitāti un darbinieku komfortu.

SIA "Piche" pērn attīstīja industriālos parkus vairāk nekā 50 tūkstošu kvadrātmetru platībā; lielākā daļa atrodas Rīgas lidostas tuvumā.

"2023.gadā noslēgti 16 sadarbības līgumi ar pašmāju un ārzemju uzņēmumiem. Šogad aktīvi turpinām iznomāt telpas, strādājot pēc "built-to-suit" principa (būvēt konkrēta uzņēma vajadzībām – red.). "Plockmatic Grupai" izveidojām telpas, kuras iekļāva pilno standarta pakalpojumu paketi, sākot no "showroom" un A klases ofisiem līdz ražošanas telpām un noliktavu telpām," apraksta "Piche" valdes priekšsēdētājs un īpašnieks Pēteris Senkāns.

Šobrīd uzņēmums turpina "Mārupes parka kompleksa" būvniecību, kopā investējot ap 50 miljoniem eiro. Tajā ietilps trīs industriālās ēkas – "Mārupes parks I", "Mārupes parks II" un "Mārupes parks III"; daļa ir iznomāta.

2024. gadā attīstītājs plāno sasniegt 60 tūkstošus kvadrātmetru industriālajā segmentā.

Jau vēstīts, ka SIA "Piche" ir arī ambiciozi mērķi mājokļu segmentā. Uzņēmums ziņo, ka aktīvi strādā arī pie rindu un daudzdzīvokļu mājām. Plānots, ka Mārupē tiks attīstīts kvartāls, tostarp 60 rindu mājas, 14 daudzdzīvokļu ēkas un bērnudārzs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!