Foto: Shutterstock

2024. gada jūnijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās nav konstatētas izmaiņas – mēneša laikā sērijveida dzīvokļu vidējā cena saglabājusies nemainīga, liecina "Arco Real Estate" apkopotie dati.

Sērijveida dzīvokļu vidējā cena jūnijā – 849 EUR/m². Salīdzinot ar 2024. gada sākumu, sērijveida dzīvokļu cenas kopumā ir līdzīgas.

2024. gada jūnijā dzīvokļu cenas vērtējamas kā stabilas. Lielākajos Rīgas mikrorajonos konstatētas vien nelielas cenu svārstības. Vairākos Rīgas dārgākajos mikrorajonos pazuduši lētu dzīvokļu piedāvājumi, kādi bija novērojami iepriekšējos mēnešos. Arī Rīgas apkārtnē sērijveida dzīvokļu tirgus vērtējams kā stabils – nav novērojamas būtiskas cenu izmaiņas.

Dzīvokļu piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos jūnijā saglabājies gandrīz nemainīgs. Sērijveida dzīvokļu piedāvājums bija par tikai par 4% augstāks nekā pirms gada.

Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2024. gada sākuma dzīvokļu cenas gan pazeminājās, gan palielinājās. Tomēr cenu izmaiņas gada pirmajā pusgadā bija nelielas un nepārsniedza 2%. Lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Vecmīlgrāvī (-1,8%). Savukārt Zolitūdē šogad konstatēts vislielākais cenu pieaugums (+1,1%). Ziepniekkalnā kopš gada sākuma cenu izmaiņas nav konstatētas.

Jūnijā sērijveida dzīvokļu vidējā cena saglabājās 849 EUR/m². Cenas bija par vidēji 48% zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1620 EUR/m².

Jūnijā dzīvokļu cenās izmaiņas bija niecīgas. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena nedaudz samazinājās divistabu (-0,1%) dzīvokļiem. Turpretī trīs un četru istabu dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena jūnijā nedaudz palielinājās (+0,1%), bet vienistabas dzīvokļu cena nav mainījusies.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, jūnijā dzīvokļu piedāvājums Rīgā samazinājies par 1%. Piedāvājumu skaits "Arco Real Estate" analizētajos Rīgas lielākajos mikrorajonos palielinājās par 0,3%. Salīdzinot ar 2023. gada jūniju, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 9%, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija lielāks par 4% nekā pirms gada.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits jūnijā bija Purvciemā, savukārt vismazākais – Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī vairāk nekā pusē Rīgas lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājumu skaits palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Teikā (+6%). Tajā pašā laikā Juglā dzīvokļu piedāvājums jūnijā diezgan būtiski saruka – par 14%.

Jūnijā, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā. Savukārt Vecmīlgrāvī piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.

Jūnijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās konstatētas minimālas izmaiņas. Rīgas lielākajos mikrorajonos tika novērotas gan pozitīvas, gan negatīvas cenu svārstības. Būtiskākais cenu pieaugums novērots Mežciemā, kur cenas mēneša laikā palielinājās par 0,2%. Savukārt jūnijā dzīvokļu cenas minimāli pazeminājušās vienīgi Teikā un Ķengaragā – par 0,1%. Gandrīz pusē lielāko Rīgas mikrorajonu cenu izmaiņas jūnijā nav novērotas.

Salīdzinot ar 2024. gada sākumu, jūnijā sērijveida dzīvokļu cenas saglabājās līdzīgas. Savukārt, salīdzinot ar 2023. gada sākumu, cenas ir par 7% zemākas.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas jūnijā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena noslīdēja līdz 1071 EUR/m². Viena kvadrātmetra zemākā vidējā cena jūnijā bija Bolderājā – 644 EUR/m², kas jūnijā saglabājās bez izmaiņām.

Jūnijā visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 51 000 līdz 55 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 29 000 līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 27 000 līdz 44 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!