Foto: Publicitātes foto

Jauni dzīvokļi Rīgas centrā ir visai iekārojams produkts nekustamā īpašuma tirgū – attīstītāja "LNK Properties" projektā "Heart of Hanza" starp Kluso centru un Skansti realizēti gandrīz 40% dzīvokļu. Tikko kā uzņēmums iemūrējis laika kapsulu šim daudzdzīvokļu ēkas kompleksam, ziņo šis mājokļu attīstītājs.

Ēka tiks nodota ekspluatācijā 2026. gadā, un kopējais investīciju apjoms šajā projektā plānots 35 miljonu eiro apmērā. Projektu līdzfinansē "BluOr Bank"; no bankas ir piesaistīts finansējums 17 miljonu eiro apjomā.

Ēkas būvprojektu izstrādāja arhitektu birojs "AB3D", būvdarbus veic attīstītāja radniecisks uzņēmums "LNK Industries".

"Komplekss "Heart of Hanza" ir viens no lielākiem civilās būvniecības projektiem, ko līdz šim esam īstenojuši," komentē AS "LNK Industries" direktors Genadijs Kamkalovs. Līdz šim ir veikta esošo inženiertīklu un elektroapgādes apakšstacijas demontāža, pāļu un rievsienu izbūve, ārējās ūdensapgādes pieslēgšana, kā arī izbūvēta pagaidu drenāžas sistēma zem ēkas pamatiem, notiek intensīvi zemes darbi, pamatu režģogu un plātņu, kā arī pagrabstāva sienu kolonnu betonēšana.

Projektā tiek piedāvāti 127 dzīvokļi ar platību no 49 līdz 350 kvadrātmetriem. To cena ir, sākot no 177 tūkstošiem eiro. Kompleksā būs pazemes autonovietne, paredzēta privāta trenažieru zāle, bērnudārzs. Ēkas pirmais stāvs būs atvēlēts veikaliem un kafejnīcām.

Pēc attīstītāja sniegtajām ziņām, sākumā nopirkti dzīvokļi ēkas augšējā stāvā ar plašām terasēm un kopējo platību virs 100 kvadrātmetriem. Tāpat tiek pirkti dzīvokļi investīciju nolūkā. Pašlaik liels pieprasījums ir pēc trīs istabu dzīvokļiem ģimenēm, kuru platības svārstās 80 – 100 kvadrātmetru robežās, komentē SIA "LNK Properties" valdes locekle Aleksandra Strode.

Viņas ieskatā, šobrīd Latvijā ir labvēlīgi apstākļi dzīvojamo ēku attīstībai un iegādei, jo tikai tagad tirgus sāk pietuvoties kaimiņvalstīm. Jauno dzīvojamo īpašumu piedāvājums ir plašs visos segmentos, tomēr Baltijas valstu cenu salīdzinājumā atšķirības ir būtiskas.

Tirgū īpaši pieprasīts ir Rīgas centrs, sevišķi - vēsturiskais centrs. Tur neapbūvēto zemes gabalu ir maz un attiecīgi jaunu mājokļu piedāvājums ir ierobežots. Turklāt konkrētā dzīvojamā projekta tuvumā pēdējos gados attīstās darījuma centri.

"Delfi Bizness" Strode iepriekš pauda, ka īpašumu segments, kur cena ir ap 100 tūkstošiem eiro, ir dzīvīgs, arī "premium" segmentā darījumi arvien notiek gana aktīvi. Grūtāk, viņasprāt, ir pārdot vidējā segmenta dzīvokļus, savukārt gan zemāka, gan augstāka līmeņa mājokļi vienmēr ir pieprasīti.

"Heart of Hanza" ir līdz šim vietējā kapitāla nekustamā īpašuma attīstītāja "LNK Properties" lielākais mājokļu projekts. Starp citiem tā aktuālajiem projektiem var pieminēt projektu "Tūjas pie jūras", kas tiek īstenots, sadarbojoties ar moduļmāju ražotāju "My Cabin". Uzņēmums iepriekš ziņoja, ka kopējais investīciju apjoms projektā ir 2,5 miljoni eiro. Nesen "LNK Properties" par 1,67 miljoniem eiro izsolē, kuru rīkoja VAS "Valsts nekustamie īpašumi", iegādājās vēsturisko jūgendstila namīpašumu Vecrīgā, Audēju ielā 7.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!