Foto: Publicitātes attēli

"Rietumu Banka" ir piešķīrusi Latvijas uzņēmumu grupai 8 miljonus eiro nekustamā īpašuma attīstības projekta īstenošanai Portugālē un apgrozāmā kapitāla palielināšanai, ziņo banka.

Kopējais tās izsniegtais finansējums uzņēmumu grupai, kurā ietilpst SIA "Tand Ukri", SIA "Tand Jelgava" un SIA "CARN Holdings", tādējādi ir sasniedzis 22,7 miljonus eiro.

Līdz šim šī Latvijas uzņēmumu grupa specializējās graudaugu audzēšanā un noliktavas ēku būvniecībā un iznomāšanā. Tagad tā ir sākusi savu pirmo nekustamo īpašumu projektu Rietumeiropā.

Portugāles dienvidos, Algarves reģionā, ko iecienījuši gan atpūtnieki, gan tie cilvēki, kas pārceļas uz šo zemi no citām valstīm, top mūsdienīgs, augstas kvalitātes dzīvojamais rajons "Quinta Dourada", kurā paredzētas 17 villas, 40 rindu mājas un 32 apartamenti.

"Šis sadarbības projekts iezīmē mūsu apņemšanos stiprināt Latvijas uzņēmumus, kas vēlas attīstīt darbību Eiropā," komentē "Rietumu Bankas" valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja, akcentējot, ka šis ir izcils vietējā uzņēmuma izaugsmes piemērs. Tas liecina par uzņēmēju spēju paplašināt savu darbību ne tikai sev ierastajā nozarē, bet arī apgūt jaunus biznesa virzienus. Šādi projekti palielina Latvijas ekonomikas eksporta potenciālu un veicina tās konkurētspēju, viņa piebilst.

Ēku būvniecības un teritorijas labiekārtošanas pirmo kārtu iecerēts pabeigt 2025. gadā. No kopumā ieplānotajiem 89 luksusa līmeņa objektiem, ko projektējis atzīts arhitekts Vasko Vieira, šobrīd ir uzbūvēti 28; turpinās otrās kārtas 25 objektu būvniecība. Kopējā dzīvojamā rajona teritorija ir pieci hektāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!