Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ nosvinēti "Satekles Biznesa centra" spāru svētki. Kompleksu plānots atklāt 2025. gadā, "Delfi Bizness" informēja nekustamo īpašumu attīstītāja "Linstow Baltic" pārstāvji.

Topošais "Satekles Biznesa centrs" atrodas kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu un iekļausies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un "Origo One" biznesa centra apkaimes kvartālā. Tā galvenā ēka ir iznomāta AS "SEB bankai", savukārt pārējās biznesa centra ēkās jauniem nomniekiem vēl ir pieejamas telpas 2200 m2 platībā.

"Satekles Biznesa centra" celtniecība tika uzsākta 2023. gadā būvuzņēmuma "Bukoteks" vadībā.

"Lielo projektu veiksmīga īstenošana iespējama tikai tad, ja visi iesaistītie strādā saskaņoti un vienoti. Esmu gandarīts, ka šajā projektā tieši tā ir noticis. Šobrīd ar lepnumu varu teikt, ka esam godam noslēguši apjomīgā "Satekles Biznesa centra" galveno būvkonstrukciju izbūvi," stāsta "Bukoteks" vadītājs Aivars Kronbergs.

Viņš atklāj, ka būvdarbos izmantoti vairāk nekā 5116 m³ betona un 60 tonnas metāla. Kompleksa pāļu kopgarums sniedzas 6947 metru garumā. Savukārt izbūvēto stāvu platība ir teju divu futbola laukumu lielumā, proti, 11 430 m², bet fasādes stiklojums sasniedz 4736 m².

Kā atklātā arhitektūras metu konkursa uzvarētāji šo biroju kompleksu projektēja personu apvienība SN&L ("SARMA & NORDE Arhitekti" un "Lauder Architects").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!