Foto: Publicitātes foto

Lietuvas investīciju pārvaldes uzņēmums "Capitalica Asset Management" ir pieņēmis stratēģisku lēmumu izvērst savu darbību Rīgā – tas plāno paplašināt esošo "Verde" biroju kompleksu Skanstē, uzbūvējot vairākas jaunas A klases biroju ēkas ar kopējo iznomājamo platību 20 tūkstoši kvadrātmetru, ziņo kompānija.

Uzņēmums jau ir iegādājies zemi, kuras kopējā platība ir 1,1 hektārs; tā atrodas tieši blakus esošajam "Verde" kompleksam, starp Hanzas ielu un Gustava Kluča ielu. Paplašināšanas projektu ir plānots īstenot nākamajos pāris gados, kā rezultātā "Verde" kompleksa kopējā iznomājamā platība būs 50 tūkstoši kvadrātmetru. Tādējādi ambīcija ir attīstīt biroju kompleksu par lielāko Latvijā.

"Uzskatām, ka Rīgai ir nepieciešama "Verde" paplašināšana, tāpēc bez vilcināšanās nolēmām ieguldīt jaunu ēku attīstībā Skanstes biznesa kvartālā, kas atrodas ļoti tuvu Rīgas aktīvajam centram," klāsta "Capitalica Asset Management" padomes priekšsēdētājs Andrjuss Barštis (Andrius Barštis).

Pirms četriem gadiem attīstītājs sāka biroju kompleksa būvniecību, kura pirmā kārta atklāta 2022. gada vasarā, bet otrā kārta pabeigta šā gada pavasarī.

Viņa vērtējumā pirmais "Capitalica Asset Management" attīstītais projekts Latvijā ir bijis veiksmīgs. "Uzskatām, ka pieprasījums pēc mūsdienīgām un kvalitatīvām biroju telpām Latvijas galvaspilsētā patiešām pastāv – to apliecina arī "Verde" biroju kompleksa iznomātās platības apjoms, kas pašlaik sasniedzis jau 92%," saka Barštis.

Darījums no "Capitalica Asset Management" puses ir īstenots ar fonda "Capitalica European Office Fund" starpniecību, kura portfelī, papildu jaunajai teritorijai Rīgā, ir arī biroju ēka Lietuvas galvaspilsētā Viļnā, Savanorju ielā 18. Citas detaļas par zemes platības iegādes darījumu netiek atklātas.

Pasaules līmenim atbilstošas biroju telpas ir viens no investoru būtiskākajiem izvēles kritērijiem, atgādina "Rīgas investīciju un attīstības aģentūras" direktors Fredis Bikovs. "Priecājamies, ka Rīga spēj piedāvāt konkurētspējīgus apstākļus un labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi turpmākai attīstībai," viņš piebilst.

Sekojot "Capitalica Asset Management" stratēģijai attīstīt tikai ilgtspējīgus un energoefektīvus birojus, arī jaunā biroju centra investīciju projektā tiks ievērotas šīs uzņēmuma vērtības.

Iegādātajā teritorijā ir plānots uzbūvēt vairākas A-klases ēkas ar kopējo iznomājamo platību 20 tūkstoši kvadrātmetru.

Esošajās kompleksa "Verde" A un B ēkās nomnieku skaits tuvojas maksimālajai kapacitātei, teic tā komercdirektore un valdes locekle Iveta Lāce, tāpēc viņa uzskata, ka arī jaunais projekts, kas atradīsies tieši blakus "Verde" kompleksam, būs loģisks šī biznesa kvartāla turpinājums un būs pieprasīts gan vietējo, gan starptautisko uzņēmumu vidū.

"Capitalica Asset Management" ir Lietuvas Centrālās bankas licencēts un pārraudzīts ieguldījumu pārvaldes uzņēmums, kas veic komerciālo nekustamo īpašumu pārvaldību Baltijas valstīs. Kompānijas kontrolpakete pieder vienai no Lietuvas lielākajām biznesa grupām SBA (70%) un Barštisa uzņēmumam "Fox Holdings" (30%). Uzņēmuma obligācijas tiek kotētas biržā "Nasdaq" un šobrīd pārvaldīto aktīvu kopējā vērtība ir 219 miljoni eiro.

"Capitalica Asset Management" pārvalda 5 fondus. "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" - pieder 4 objekti: biroju komplekss "Verde" Rīgā, darījumu centrs "Žalgirio 135" Viļņā, darījumu centrs "Kauno Dokas" Kauņā un tirdzniecības centrs "Luizė" Klaipēdā. "Capitalica Z114 Real Estate Fund" – attīsta "Sand Offices" projektu Viļņā, "Capitalica Green Logistics Fund" pieder 5 ilgtspējīgi loģistikas ēku kompleksi, no kuriem trīs atrodas Tallinā un divi Rīgā. Līdztekus uzņēmums pārvalda arī jauno "Capitalica European Office Fund", kas iegulda biroju tipa īpašumos, un "Capitalica Debt Fund", kas piedalās obligāciju instrumentos.

"SBA Group" ir viena no lielākajām Lietuvas daudznozaru uzņēmumu grupām, kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu, ieguldījumu pārvaldību, mēbeļu ražošanu un apģērbu ražošanas biznesu. Grupas konsolidētais apgrozījums 2023. gadā sasniedza 400 miljonus eiro. SBA grupa Latvijā pārvalda divus attīstības projektus – Lielirbes un Čakstes ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!