Foto: Publicitātes attēli

Ātrāk nekā plānots pabeigts un ekspluatācijā nodots projekta "Silvas nami" piektais nams, ko attīsta uzņēmums SIA "YIT Latvija" (YIT), ziņo šī kompānija.

Projekts tiek realizēts Purvciemā, Dzelzavas ielā. Jaunajā projektā gandrīz 20% dzīvokļu tiks pārdoti ar jau iekļautu virtuves iekārtu un tehniku.

Jaunajā namā iegādei ir pieejami divu līdz četru istabu dzīvokļi ar iekštelpu platību no 42 m2 līdz 73,55 m2. Ēka ir enerogefektīva, tajā ir izbūvēt ventilācijas rekuperācijas sistēma. Pieejamas ir noliktavas, kā arī koplietošanas ratiņu telpa. Noteiktam skaitam autostāvvietu būs iespējams uzstādīt arī elektrouzlādes iekārtas. Ir labiekārtota teritorija.

Šobrīd dzīvokļu cenas "Silvas nami" ir, sākot no 95,7 tūkstošiem eiro.

  • Purvciems ir viena no populārākajām apkaimēm mājokļu pircēju vidū, atzīst SIA "Wiser Home", kurš tur īsteno šim mikrorajonam netipisku mājokļu projektu "Uplevel Home". Lasīt sīkāk.

Sākotnēji "Silvas nami" būvprojektu bija plānots pilnībā pabeigt šī gada nogalē, tomēr, izmantojot būvniecības procesa digitalizāciju, projekts pabeigts ātrāk un efektīvāk, raksturo YIT. Uzņēmums arī akcentē Rīgas pašvaldības ieviestā "zaļā koridora" nozīmi jeb paātrināto kārtību būvniecības ieceru izskatīšanai un saskaņošanai.

Īstenojot būvprojektu, kas balstīts modernākajās būvniecības tehnoloģijās un metodēs, tiek celts nozares prestižs. Projekts ir atzīts arī nozares profesionāļu vidū, saņemot 2. vietu "Gada labākā būve Latvijā 2023" kategorijā BIM objekts, stāsta uzņēmuma valdes loceklis Andris Božē.

Viņš norāda, ka pieprasījums pēc dzīvokļiem projektā ir stabils, interese pieaug – līdz šim ir rezervēta piektā daļa dzīvokļu, savukārt projekta ceturtajā namā gandrīz visi dzīvokļi ir jau pārdoti.

  • Eiropas Centrālās bankas (ECB) paziņojums par likmju samazināšanu ir patīkams notikums tiem, kas savulaik aizņēmušies mājokļa iegādei. Taču tikpat nepacietīgi un ar cerību to gaida nekustamā īpašuma tirgus, kas pēdējos gados varbūt ne gluži nīkuļojis, taču par plaukstošu to Latvijā arī būtu grūti nosaukt. Lasīt plašāk.

Božē uzsver: jau šobrīd, ņemot vērā ECB sākto kredītprocentu likmju samazināšanas procesu un vietējo banku atsaucību samazināt pievienotās likmes, hipotekāro kredītu likmes kļūst zemākas, turklāt šim procesam ir izteikti pozitīva virzība hipotekāro kredītu pieejamības uzlabošanā.

Foto: Publicitātes attēli

YIT veido un būvē ilgtspējīgu dzīves vidi: funkcionālus mājokļus, sabiedriskās un komerciālās ēkas un videi draudzīgu infrastruktūru. Uzņēmums nodarbina aptuveni 4300 profesionāļu 8 valstīs. Uzņēmuma apgrozījums 2023. gadā sasniedza 2,2 miljardus eiro. "YIT Corporation" akcijas tiek kotētas "Nasdaq Helsinki" biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!