Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums "EfTEN Real Estate Fund 5", ko pārvalda "EfTEN Capital", iegādājies nesen uzbūvētu mazumtirdzniecības parku "Una" Viļņā, informē kompānijas pārstāvji.

Kā apgalvo kompānijā, šis ir šajā gadā lielākais mazumtirdzniecības aktīvu darījums Baltijas valstīs. 16 000 m2 plašā tirdzniecības parka galvenie nomnieki ir "Kesko Senukai" un "Rimi".

Darījuma summa netiek atklāta. Darījumu finansēja "SEB banka".

"EfTEN" pārvalda septiņus fondus, kas veic investīcijas nekustamajos īpašumos Baltijā. Latvijā dažādu "EfTEN Capital" pārvaldīto fondu portfelī ir virkne nozīmīgu nekustamo īpašumu, to vidū tirdzniecības centrs "Domina Shopping", biroju komplekss "Jaunā Teika", loģistikas centrs "EfTEN Logistics Berģi", "airBaltic" galvenā mītne un citi biroju un loģistikas kompleksi.

  • Jāatgādina, ka pērn oktobrī reģistrēts gada lielākais zemes iegādes darījums Latvijā, vienam no mazumtirdzniecības līderiem "Rimi Latvia" par 8 miljoniem eiro no "Linstow Baltic" grupas uzņēmuma iegādājoties 3,6 ha lielu zemesgabalu blakus tirdzniecības centram "Alfa Akropole" Rīgā, Brīvības gatvē 382. Nozarē un sabiedrībā tas raisījis lielu interesi un arī spekulācijas. Vairāk par to "Alfas" pievilkšanas spēks. Smagsvara apkaime pārmaiņu priekšā

"Šis ir "EfTEN" pēdējo gadu lielākais nekustamo īpašumu darījums. Procentu likmēm pieaugot, nekustamā īpašuma tirgus piedāvājumā līdz šim nebija projektu, kas atbilstu "EfTEN" investīciju principiem. Tagad, kad Euribor likmes atkal krītas, arī mēs kļūstam aktīvāki nekustamo īpašumu tirgū. Pēdējos gados pieaug tendence strādāt nepilnu darba laiku un no mājām, kas ir veicinājusi mazumtirdzniecības centru pārvietošanos ārpus pilsētas centra. "EfTEN" fondu portfeļos iekļautie tirdzniecības centri, kas atrodas dzīvojamo rajonu tuvumā, šajā laikā ir uzrādījuši īpaši labus rezultātus," noslēgto darījumu komentē "EfTEN Capital Latvia" vadītājs Viktors Savins.

"Una" mazumtirdzniecības parks atrodas strauji augošā Viļņas priekšpilsētā, Dangeručio ielā 1, pie pilsētas galvenā pievedceļa, kas galvaspilsētu savieno ar valsts ziemeļaustrumu daļu.

Tajā lielākajai daļai nomnieku ir nodrošināta atsevišķa ieeja. Individuālās ieejas ved uz pagalma teritoriju centra priekšā, ko parasti šādos gadījumos ierasts izmantot autostāvvietai. Šāds tirdzniecības centra plānojums ne tikai mazina iespējamos ierobežojumus uzņēmējdarbībai, ar kādiem īrnieki saskārās Covid-19 pandēmijas laikā, bet arī ļauj pagalmu izmantot dažādiem sabiedriskiem un mārketinga pasākumiem, piemēram, sezonas gadatirgiem.

"Una" iegādes darījuma starpnieks bija uzņēmums "Newsec", "EfTEN Capital" juridisko pārstāvniecību nodrošināja uzņēmums "Fort Legal", bet par īpašuma pārdevēja "VPH" juridiskajām konsultācijām gādāja "Ellex".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!