Foto: Publicitātes foto

Ekspluatācijā nodots daudzdzīvokļu ēku projekts "Dreiliņu priedes" Ēvalda Valtera ielā 1, Rīgā, ziņo tā attītītājs "Pillar".

Projektu veido trīs ēkas: viena deviņstāvu un divas – četrstāvu ēkas ar 122 dzīvokļiem. Projektā pieejami divistabu, trīsistabu un četristabu dzīvokļi ar pilnu iekšējo apdari platībā no 47 līdz 86 kvadrātmetriem.

Jaunās daudzdzīvokļu ēkas atbilst augstākās A+ energoefektivitātes klasei un ir gandrīz nulles enerģijas ēkas, kur daļu no koplietošanas vajadzībām nepieciešamās elektroenerģijas nodrošinās uz ēku jumtiem uzstādītie saules paneļi. Par mikroklimatu dzīvokļa telpās rūpējas autonoma ventilācijas iekārta ar rekuperācijas funkciju. Attīstītājs uzsver: projekta augsto energoefektivitāti apliecina ēkas blīvuma testa rezultāti – tie ir trīs reizes labāki nekā minimālās Latvijas būvnormatīvu prasības un ir uzskatāmi par izciliem. Statistikas dati rādot, ka šādus rādītājus spēj sasniegt vien aptuveni 5% jauno projektu.

Katrā projekta "Dreiliņu priedes" dzīvoklī izbūvēta noliktavas telpa, kā arī balkons vai terase. Teritorija ir labiekārtota un apzaļumota. Jaunie iemītnieki sava mājokļa atslēgas varēs saņemt novembrī.

No projekta mājaslapā izvietotās cenu lapas izriet, ka šobrīd dzīvokļi tajā ir pieejami sākot no aptuveni 100 tūkstošiem eiro līdz aptuveni 200 tūkstošiem eiro atkarībā no platības u.c.

"Dreiliņu priedes" ir otrais "Pillar" daudzdzīvokļu ēkas projekts Rīgā, kas nodots ekspluatācijā. 2023. gadā uzņēmums pabeidz projektu "Mežciema mājas". Savukārt vēl viens tā projekts "Dārzciema liepas" pašlaik top Franča Trasuna ielā.

Šobrīd uzņēmums izvērtē daudzdzīvokļu māju būvniecības iespējas arī citās Rīgas apkaimēs, tostarp Iļģuciemā, Čiekurkalnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!