Foto: Publicitātes attēli

Nule kā Valmierā zemas īres maksas dzīvojamo namu pamatos svinīgi iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Ēku būvniecība sākta šā gada jūlijā, bet tās paredzēts pabeigt līdz 2026. gada 31. martam, ziņo būvuzņēmums SIA "Monum".

Jaunie īres nami būs gandrīz nulles enerģijas, piecu stāvu augstumā ar 120 dzīvokļiem, kopējo dzīvojamo platību 7189,7 kvadrātmetri, no kuriem lietderīgā platība ir 87% jeb 6266 kvadrātmetri. Viena dzīvokļa vidējā platība būs 52 kvadrātmetri, savukārt īres maksa – nedaudz vairāk nekā pieci eiro kvadrātmetrā. Visi dzīvokļi būs ar pabeigtu iekšējo apdari.

Projektu izstrādāja SIA "Tectum"; to attīsta SIA "Valmieras namsaimnieks". Līgumu ar SIA "Monum" uzņēmums parakstīja šā gada 29. maijā; tā summa ir 12,11 miljoni eiro.

Jaunās ēkas atrodas Valmierā, Ķieģeļu ielā 11 un 13, blakus jau esošajiem īres namiem.

Vēstījumu nākamajām paaudzēm parakstīja Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, "Valmieras namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Andris Kabraks, "Monum" padomes priekšsēdētājs Modris Ozoliņš un "Tectum" arhitekts Uldis Bērziņš.

Pirmās īres mājas Valmierā tapušas 2018. gadā, arī tās īstenoja pašvaldības uzņēmums SIA "Valmieras namsaimnieks".

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, iemūrējot kapsulu, akcentēja, ka pašvaldība attīsta industriālās teritorijas, piesaistot arī starptautiski atzītus investorus. Arī vietējie uzņēmumi aktīvi iegulda savā attīstībā un paplašinās. Un jau šobrīd var manīt, ka pieprasījums pēc komfortablu un energoefektīvu mājokļu īres tuvu darba vietai ir augsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!