Foto: F64

Šogad dzīvokļu cenas padomju laikā būvētajās ēkās Rīgas mikrorajonos ir patiešām stabilas, tostarp arī augustā nekustamā īpašuma kompānija "Arco Real Estate" izmaiņas nekonstatē. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena šobrīd ir 848 eiro/m².

"Par spīti nelielām dzīvokļu cenu svārstībām vairākos mikrorajonos 2024. gada augustā šogad dzīvokļu cenas vērtējamas kā stabilas. Tajā pašā laikā vairākās Rīgas apkārtnes pilsētās šogad vērojamas pozitīvas sērijveida dzīvokļu cenu izmaiņas," klāsta uzņēmuma analītiķi. Tostarp, piemēram, Jelgavā cenas šogad palielinājās jau par 3%, Kauguros – par 2%, bet Ogrē – par 1%. Savukārt Salaspilī dzīvokļu cenas šogad nokritušās par 2%.

Rīgā kopš 2024. gada sākuma dzīvokļu cenas gan pazeminājās, gan palielinājās. Vecmīlgrāvi novērots lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma (par 2,9%). Arī Juglā šogad vērojams viens no lielākajiem dzīvokļu cenu kritumiem. Savukārt Zolitūdē šogad konstatēts lielākais cenu pieaugums ( par 0,6%). Citos mikrorajonos cenu izmaiņas šogad nepārsniedza 1%.

Cenas augustā Rīgā bija par vidēji 48% zemākas nekā 2007. gada 1. augustā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1620 eiro/m².

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas augustā joprojām ir Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās 1069 eiro/m² līmenī. Zemākā vidējā cena augustā bija Bolderājā – 640 eiro/m², kas augustā nedaudz samazinājās.

Dārgākie dzīvokļi arvien ir 119. un 104. sērijas mājās – cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī ir robežās no 52 līdz 55 tūkstošiem eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākie dzīvokļi bija t.s. lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 29 līdz 41 tūkstotim eiro, un Hruščova laika mājas, kurās atkarībā no mikrorajona divistabu dzīvokļi maksā no 26 līdz 44 tūkstošiem eiro.

Dzīvokļu piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos augustā samazinājās par 4%. Visvairāk dzīvokļu tiek piedāvāts Purvciemā, savukārt mazākā izvēle ir Bolderājā.

Vienlaikus tieši Purvciemā piedāvājumu skaits augustā samazinājās visvairāk (par 14%). Savukārt lielākais dzīvokļu piedāvājumu pieaugums novērots Mežciemā (par 12%).

Augustā, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, lielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā, savukārt Imantā piedāvājumu skaits bija proporcionāli mazākais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!