Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Acīgākie garāmgājēji, arhitektūras entuziasti un leģendu cienītāji būs pamanījuši leduslāci uz kāda nama fasādes Rīgā, Miera ielā. Reiz šajā simpātiskajā "rūķu" mājā tirgots ledus un ledusskapji. Pēdējā desmitgadē tā apsūbējusi, drupusi, panīkusi, taču ēkas godība un raksturs ir nojaušama arī tagad. Par 675 tūkstošiem eiro ēkai tiek meklēts pircējs, liecina nekustamā īpašuma sludinājumi.

"Komplektā" šim namīpašumam nāk līdzi tā pārbūves projekts. Ēka Rīgas centra mērogam ir salīdzinoši kompakta – tai ir trīs stāvi, kopējā platība – nedaudz virs 500 kvadrātmetriem, savukārt zemes gabals tai ir proporcionāli liels – virs 1000 kvadrātmetriem.

Pēc īpašuma pārdošanai piesaistītās kompānijas "Kivi Real Estate" nekustamā īpašuma aģenta Linarda Veides paustā, īpašuma izmērs ir unikāls – tik neliela mūra ēka Rīgas vēsturiskajā centrā ir retums. Īpašuma pārbūves projekts ietver galvenās ēkās pārbūvi par trīs dzīvokļiem un tirdzniecības telpām. Ēkas plānojums ļauj to pielāgot arī biroja vajadzībām un skiču līmenī tika sagatavots iespējamais redzējums ārstniecības iestādes vajadzībām, viņš stāsta.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!