Foto: Publicitātes attēli

IT uzņēmums "Atea Global Services" ir parakstījis līgumu ar nekustamo īpašumu attīstītāju "Vastint Latvia" par biroja telpu nomu tā attīstītajā "Magdelēnas kvartālā" Rīgas centrā, ziņo kompānija.

Līgums paredz, ka "Atea Global Services" nomās visas Antonijas ielā 17 pieejamās biroja platības, tādējādi kļūstot par šī brīža lielāko kvartāla biroju nomnieku. Plānots, ka jaunā ēka tiks nodota ekspluatācijā nākamā gada sākumā, bet uzņēmums uz to varētu pārvākties nākamā gada pavasarī. Kopumā jaunajās biroju telpās pilsētas klusajā centrā strādās vairāk nekā 550 darbinieku.

Tādējādi šis ir ne tikai līdz šim lielākais biroja nomas darījums "Vastint Latvia" vēsturē, bet arī šī gada vērienīgākais darījums biroju segmentā Latvijā.

"Vastint Latvia" ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā. Tas pārvalda savu nekustamo īpašumu portfeli un attīsta jaunus biroju, viesnīcu un dzīvojamo ēku projektus. "Vastint Latvia" ir daļa no "Vastint Group".

Tā īstenotajā "Magdelēnas kvartālā" šobrīd top divas biroja ēkas Antonijas ielā 17 un 21; to pirmajos stāvos ir paredzētas telpas arī restorāniem un veikaliem. Pirms sešiem gadiem tur pabeigta pirmā kārta ar 116 dzīvokļiem un komerctelpām pirmajā stāvā.

  • Lasīt plāšāk par "Vastint" darbību un tā īstenoto projektu "Magdelēnas kvartāls".

"Atea Global Services" norāda, ka, sekojot šī brīža darba plānošanas tendencēm un darbinieku iecienītajam hibrīddarba režīmam, iecerēts, ka vairāk nekā 4000 kvadrātmetrus plašais birojs sešos stāvos nodrošinās klātienes darba vietas aptuveni 350 darbiniekiem. Šī pieeja ļaus uzņēmumam efektīvāk izmantot biroja telpas, nodrošinot nepieciešamo elastību. Jau kādu laiku uzņēmuma komanda strādā divās atsevišķās ēkās.

Biroja maiņa bijis rūpīgi izsvērts lēmums vairāku gadu garumā, atklāj "Atea Global Services" izpilddirektors Roberts Eberliņš. "Paziņojums par plānoto pārcelšanos notiek mūsu uzņēmuma pilngadības gadā, kad atzīmējam 18 gadus, kopš biznesa sākšanas Rīgā. Šis notikums ir arī apliecinājums ievērojamai uzņēmuma izaugsmei visu šo gadu gaitā, kas arī kļuvis par iemeslu mūsu vajadzībai pēc plašākām telpām," viņš skaidro.

"Atea Global Services" ir daļa no "Atea" grupas, kas ir vadošais IT infrastruktūras piegādātājs Ziemeļvalstīs un Baltijā. Uzņēmums darbojas 88 pilsētās un nodarbina vairāk nekā 8000 darbinieku Norvēģijā, Zviedrijā, Dānijā, Somijā, Lietuvā, Latvijā un Igaunijā. "Atea" piegādā vadošo pasaules ražotāju aparatūru un programmatūru, kā arī sniedz konsultācijas un tehniskos pakalpojumus, lai atbalstītu klientus IT vides projektēšanā, ieviešanā un ekspluatācijā. "Atea" grupas bruto apgrozījums 2023. gadā bija aptuveni 35 miljardi Norvēģijas kronu (3,1 miljardi eiro), un tā ir kotēta Oslo Fondu biržā.

Darījumu konsultēja nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums "Colliers Baltics".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!