Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot ēkas augstākā būvniecības punkta sasniegšanu, tikko kā topošajā apartamentu viesnīcā "Carillon Aparthotel" 100 metru attālumā no Doma laukuma nosvinēti spāru svētki, ziņo šā projekta īstenotāja SIA "Carillon Apathotel".

Investīciju apjoms projektā tiek lēsts vairāk nekā 12 miljoni eiro.

Jaunā viesnīca atradīsies rekonstruētajā ēkā Vecrīgā, Pils ielā 13, aptuveni 100 metru attālumā no Doma laukuma.

Savulaik sešu stāvu ēkā atradušies gan dzīvokļi, gan biroji. Pēc rekonstrukcijas nama platība būs vairāk nekā 5000 m2. Tajā atradīsies 61 no jauna izbūvēts apartaments, tostarp – ar skatu uz Doma baznīcu. Paredzēts, ka katrā numurā būs ierīkota virtuve, vairākiem tiks izbūvētas terases.

Jaunās viesnīcas atvēršana paredzēta 2025. gada otrajā ceturksnī.

  • Viesmīlības sektors Latvijā vēl nav atguvies un sasniedzis rādītājus, kādi bijuši pirms pandēmijas, jauni projekti šajā sektorā top reti, taču tieši šogad lidostā sākusi darbu kapsulu viesnīca "Kepler Club", lasīt par to plašāk.

  • Viesnīcu kā vienu no potenciālajiem izmantošanas veidiem eksperti piesaukuši arī kontekstā ar nama nākotni Kaļķu ielā 1, kur savulaik atradusies RTU galvenā mītne. Lasīt plašāk.

Ēkas Pils ielā 13 būvniecības darbu ģenerāluzņēmējs ir SIA "Pillar Contractor". Rekonstrukcijas projekta autors ir arhitektu birojs "Vilnis Mičulis arhitekti". Savukārt viesnīcas dizainu veido Kristīna Reinberga un "Vilnis Mičulis arhitekti".

Investīcijas viesnīcas izveidē veic investīciju uzņēmumu grupas "AmberStone Group" ietilpstošās SIA "AmberStone Hotels" meitas kompānija SIA "Carillon Apathotel".

"AmberStone Group" ziņo, ka viens no tās nozīmīgākajiem biznesa virzieniem ir viesmīlības pakalpojumi. 2016. gadā tika dibināta SIA "AmberStone Hotels"’; tās uzņēmumiem pieder vai atrodas lietošanā nekustamie īpašumi, kuros šobrīd izvietotas viesnīcas "Konventa Sēta Hotel" un "Rija VEF Hotel" Rīgā, kā arī "Rija Old Town" Tallinā.

"AmberStone Hotels" ir sākusi "Keystone Collection" viesnīcu ķēdes izveidi; "Carillon Aparthotel" būs otrā viesnīca, kas iekļauta šajā ķēdē. Pirmā ķēdes viesnīca "Konventa Sēta Hotel" pēc rekonstrukcijas oficiāli atklāta 2024. gada maijā. Abas viesnīcas pārvaldīs uzņēmums SIA "Keystone Management". Plānošanas procesā ir vēl viena 4 zvaigžņu viesnīca Vecrīgā, kas arī tiks iekļauta "Keystone Collection" viesnīcu ķēdē.

Holdingkompānija "AmberStone Group" ir reģistrēta 2013. gadā; starp tās akcionāriem arvien ir likvidējamā AS "ABLV banka", AS "ASG Resolution Capital" un citi, rāda ieraksti "Lursoft".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!