Foto: Publicitātes foto

Investējot piecus miljonus eiro, nekustamo īpašumu attīstītājs "Vilia" pabeidzis "Hallo loft" projektu Rīgas centrā, Krišjāņa Barona ielā 69, ziņo "Vilia".

Pēc vēsturiskās ēkas pārbūves tajā ir izveidoti 40 dzīvokļi. Tie ir pilnībā mēbelēti "loft" tipa mājokļi, proti, dzīvokļiem ir augsti griesti, nestandarta plānojumi. Īpaši augstie griesti ļauj dzīvojamo telpu izbūvēt divos līmeņos, otrajā ierīkojot guļamzonu vai, piemēram, mājas biroju ar bibliotēku.

Dzīvokļu platība ir no 17 līdz 70 m2, bet cena - sākot no 77 tūkstošiem eiro. Tāpat ir iespējams iegādāties sešas autostāvvietas.

"Hallo loft" projekts īstenots 1928. gada būvētajā Art Deco stila ēkā, kas sākotnēji kalpojusi kā telegrāfa centrāle. Ēka savulaik tapa pēc arhitekta Dāvida Zariņa projekta. Kā norāda attīstītājs, savulaik šis stils kļuva par īpaši iecienītu izvēli tieši ar moderno laikmetu saistīto ēku būvniecībā.

Projekta gaitā pilnībā atjaunota ēkas fasāde, restaurēti vēsturiskie logi un izgatavotas precīzas kopijas jauniem logiem. Veikta komunikāciju nomaiņa. Ierīkota jauna centrālapkures sistēma ar individuāliem skaitītājiem, kā arī uzstādīta moderna rekuperācijas sistēma.

Realizējot projektu, attīstītājs fokusējies uz auditoriju, kas meklē kaut ko īpašu, pārdomātu un gatavu dzīvošanai tepat, Rīgas centrā, klāsta "Vilia" pārstāve Darja Henšele. "Ņemot vērā, ka galvaspilsētā šāda tipa īpašumu piedāvājums ir ļoti mazs, ticam, ka dzīvokļiem savi jaunie īpašnieki nebūs ilgi jāgaida," viņa uzskata. Tostarp šie mājokļi varētu ieinteresēt kā īres dzīvokļu investīciju projekts. "Esam pārliecināti, ka šādi projekti var atgriezt dzīvību Rīgas centrā," pauž Henšele.

Līdz šim interese par dzīvokļiem ir bijusi liela, ir veiktas 7 dzīvokļu rezervācijas. Projektu ir plānots izpārdot, taču attīstītājs neizslēdz iespēju paralēli kādus dzīvokļus izīrēt.

Pārbūves projekta autors ir SIA "u-e-studio"/Leonards Kalniņš, savukārt būvdarbus veica SIA "Paras".

Līdz šim "Vilia" ir pabeigusi 20. gadsimta sākumā celtās ēkas rekonstrukciju Kuģu ielā 13, kas pārtapa par augstākās klases daudzdzīvokļu namu "Hoffmann Rezidence". Savukārt Rīgas centrā attīstītājs uzbūvējis jaunu dzīvojamo māju "Dainas" ar 112 dzīvokļiem.

"Īpašumus izvērtējam, koncentrējoties uz to potenciālu, vēsturisko vērtību un atrašanās vietu. "Loft" ēku izvēlējāmies, ņemot vērā tās atrašanās vietu Rīgas centrā un unikālajām arhitektūras iezīmēm," skaidro "Vilia" pārstāve.

"Vilia" dibinājis un tā vienīgais dalībnieks ir tehnoloģiju un nekustamo īpašumu jomas uzņēmējs un investors Armands Broks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!