Foto: Publicitātes foto

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludina izsoli diviem nekustamajiem īpašumiem Rīgā – Krišjāņa Barona ielā 21A un Miesnieku ielā 11, ziņo VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Pēc viņa sacītā, objekti atbilst nekustamā īpašuma tirgus pieprasījuma šī brīža tendencēm. "Kopumā redzam pieaugošu interesi attiecībā uz ēkām, kas var tikt pielāgotas viesmīlības uzņēmējdarbības veikšanai vai dzīvojamām platībām, kā arī platības ziņā mazākiem objektiem," skaidro Vārna.

Nekustamais īpašums Krišjāņa Barona ielā 21A, ietver četrstāvu administratīvo ēku ar pagrabstāvu, kuras kopējā platība ir 708,2 m², betona bruģakmens laukumu 48 m² platībā un zemes vienību 326 m² apmērā. Īpašums atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – apbūvētā kvartālā, kuru ieskauj Krišjāņa Barona, Blaumaņa, Tērbatas un Dzirnavu ielas.

Apkārtējā apbūve galvenokārt ir daudzstāvu ēkas ar komerctelpām pirmajos stāvos, radot dzīvīgu pilsētvidi, sabiedriskā transporta pieejamība ir lieliska, uzsver VNĪ. Arī tuvumā esošais Vērmanes dārzs piešķir šim īpašumam papildu vērtību.

1902. gadā celtā ēka ir labā tehniskā stāvoklī, taču atsevišķi renovācijas darbi, piemēram, kāpņu un fasādes atjaunošana, būtu nepieciešami. Īpašums ir piemērots gan dzīvojamai, gan komerciālai apbūvei, sniedzot plašas attīstības iespējas.

Paralēli tiek izsludināta izsole arī nekustamajam īpašumam Miesnieku ielā 11, Vecrīgā. To veido 657 m² zemesgabals un piecstāvu administratīvā ēka ar kopējo platību 1439,6 m². Ēka, celta 1830. gadā, pirmo rekonstrukciju piedzīvoja 1968. gadā arhitektu Edgara Slavieša un Pētera Eglāja vadībā. Šī ēka izceļas ar autentiskām vēsturiskām iezīmēm – atsegtām ķieģeļu sienām, koka sijām, augstajiem griestiem un vītņveida kāpnēm.

Īpašums atrodas Vecrīgas šarmantajā rajonā – Miesnieku ielā, netālu no Pils ielas un 11. novembra krastmalas. Piekļuve ēkai ir ērta, ielas segums – bruģakmens – ir apmierinošā stāvoklī, un tuvākajā apkārtnē pieejamas maksas autostāvvietas. Zema transporta un gājēju plūsma nodrošina mierīgu un drošu vidi, priekšrocības izceļ VNĪ.

Izsole norisināsies no 27. septembra līdz 28. oktobrim, savukārt pieteikšanās termiņš ir līdz 17. oktobrim. Sākuma cena Krišjāņa Barona ielas īpašumam ir 611 tūkstoši eiro ar izsoles soli 5000 eiro, bet Miesnieku ielas īpašumam – 1,1 miljons eiro, ar izsoles soli 10 tūkstoši eiro.

VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešami valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!