Foto: Publicitātes foto

Samazināta sākumcena Maskavas kultūras un biznesa centram Rīgā, Marijas ielā 7. VAS "Valsts nekustamie īpašumi" izsludina atkārtotu izsoli, kas norisināsies no 1. oktobra līdz 31. oktobrim, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Atkārtotās izsoles sākuma cena īpašumam noteikta 2,856 miljoni eiro, un izsoles solis ir 10 000 eiro. Potenciālie investori aicināti pieteikties izsolei līdz 21. oktobrim, lai nodrošinātu iespēju piedalīties izsolē.

Vārna uzskata, ka cenas samazinājums palielina investīciju potenciālu un iespēju, ka tas piesaistīs potenciālo pircēju uzmanību.

Ēka Marijas ielā 7 tika uzcelta 1976. gadā un atjaunota 2002. gadā. Nekustamā īpašuma objekts ietver piecstāvu ēku ar vienu pazemes stāvu un kopējo platību 4482,4 kvadrātmetri. Ēka ir pazīstama ar savu unikālo arhitektūru un līdz šim kalpojusi par vietu dažādiem kultūras un biznesa pasākumiem, tostarp teātra izrādēm un kinoseansiem. Nama lokācija Rīgas centrā nodrošina vieglu piekļuvi gan kājāmgājējiem, gan transportlīdzekļiem, jo to ieskauj galvenās pilsētas ielas – Marijas, Alfrēda Kalniņa, Kr. Barona un Merķeļa ielas.

"Maskavas nama telpas ir veidotas atbilstoši to specifiskajām vajadzībām, piemēram, konferencēm un citām aktivitātēm. No investora viedokļa šobrīd grūti pateikt, kādu funkciju šis īpašums varētu pildīt," saka Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.

Viņš pieļauj, ka tas varētu kalpot kādam lielam korporatīvam uzņēmumam. "Maskavas nama aura, kas, manuprāt, saglabāsies ilgi, varētu būt šķērslis. Līdzīgi kā ar Stūra māju, arī šī vieta var prasīt vairākas paaudzes, lai mainītos tās uztvere. Pozitīvi ir tas, ka ir iespēja iegādāties īpašumu, kurā ieguldīti apmēram 7 miljoni eiro, par ļoti zemu cenu," saka Šmits.

Ieņēmumi no īpašuma pārdošanas tiks novirzīti Ukrainas sabiedrības atbalstam, saskaņā ar Latvijas Saeimas pieņemto likumu, apliecinot Latvijas valsts solidaritāti un atbalstu šajā sarežģītajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!