Foto: Publicitātes attēli

Investīciju un attīstības kompānija "Estmak Capital" atzīmējusi biznesa centra "Versum" trešās ēkas spāru svētkus. Būvdarbi norit saskaņā ar grafiku, un sagaidāms, ka nomnieki jaunajā biznesa centrā Rīgā, Ulbrokas ielā, varēs ievākties 2025. gada pirmajā ceturksnī, ziņo kompānija.

Pirmās divas biznesa centra "Versum" ēkas gandrīz 8000 kvadrātmetru platībā ekspluatācijā nodotas šovasar. Savukārt otrās kārtas ietvaros topošās biznesa centra trešās ēkas būvniecību plānots pabeigt nākamā gada pavasarī, un tās biroju telpu un noliktavu kopējā platība būs 3700 kvadrātmetri.

Projekta autors ir "VVV Architecture", būvdarbus veic "Aimasa", bet būvuzraudzību veic uzņēmums "BLV Advisory Group".

"Estmak Capital" izpilddirektore Tatjana Arhipova norāda, ka "Versum" galvenais mērķis ir piedāvāt gudrus un elastīgus risinājumus nomniekiem. "Viegli pielāgojamās biznesa telpas ļauj uzņēmumiem efektīvāk pārvaldīt darba procesus, ātri reaģēt uz pārmaiņām un augt līdz ar savu biznesu," teic viņa.

"Versum" biznesa centra koncepcijas pamatā ir praktisks, tirgū vēl salīdzinoši maz pieejams un zināms "trīs vienā" risinājums, kas ļauj apvienot zem viena jumta veikalu, biroju un noliktavu. Šāds telpu izvietojums samazina administratīvās un loģistikas izmaksas, vienlaikus nodrošinot elastību telpu pielāgošanā gan biroja, gan noliktavas vajadzībām. Tāpat tas palīdz efektivizēt darba procesus un uzlabo iekšējo korporatīvo kultūru.

"Versum" ēkas atbilst A klases energoefektivitātes standartiem un ir aprīkotas ar viedām tehnoloģijām, piemēram, saules paneļiem uz jumta un rekuperācijas ventilācijas sistēmām. Projekts atbilst augstajiem BREEAM sertifikāta ilgtspējības standartiem.

Zaļajās zonās starp ēkām izvietoti parka soliņi, velosipēdu novietnes un elektromobiļu uzlādes stacijas. Klienti var novietot automašīnas pie veikala, kā arī vajadzības gadījumā iebraukt pašā noliktavā.

Kopumā "Versum" biznesa centra izveidē plānots investēt 12 miljonus eiro.

"Delfi Bizness" jau ziņoja, ka nekustamo īpašumu attīstītājs "Hepsor", ieguldot 13 miljonus eiro, Dreiliņos šobrīd īsteno multifunkcionāla biroju kompleksa "StokOfiss" otro kārtu. Arī šī "trīs vienā" pieejas ēka nomniekiem būs pieejama no 2025. gada vasaras.

Investīciju un attīstības kompānija "Estmak Capital" ir dibināta Igaunijā 2008. gadā. Uzņēmums fokusējas uz inovatīvu augsto tehnoloģiju un kvalitatīvu dzīvojamo un komerciālo nekustamo īpašumu projektu attīstību Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!