Foto: LETA

Šī vieta ir radīta svinībām – tā "Delfi Bizness" pauž Agnese Mamaja, nupat atjaunotās Ēbelmuižas saimniece. Viņa kopā ar vīru Mareku Mamaju pirms desmit gadiem Ziepniekkalnā esošo muižu iegādājās, nezinot par tās patieso stāvokli. Šo gadu laikā muižā ir ieguldīts milzu darbs, kā arī līdzekļi no pašu kabatas, iets cauri nebeidzamiem birokrātijas lokiem, kuru dēļ dažubrīd pat nolaidušās rokas. Tomēr tagad, kad muiža ir pabeigta un pieteikušies jau pirmie gribētāji te rīkot savus svētkus, Agnese un Mareks priecājas, ka īpašumu tomēr nav pārdevuši.

Mareks stāsta, ka 2014. gadā Rīgas dome Ēbelmuižu bija vairākas reizes neveiksmīgi mēģinājusi izsolīt. Domes uzdevumā "Būvkompānija Restaurators", kurā Mareks ir valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks, muižu gatavojās pārkrāsot. Tādējādi dome cerējusi piesaistīt vairāk interesentu ēkas iegādei. Tomēr pēc muižas ēkas ārējās apskates Mareks secinājis, ka ar krāsošanu vien var nepietikt, lai uzlabotu ēkas izskatu.

Tajā pašā dienā Mareks apsēdies savā birojā pie datora un apskatījis, par kādu cenu tiek muiža pārdota, kā arī izpētījis, cik maksā ēkas un zemesgabali tuvējā apkārtnē. Secinājis, ka īpašumu cenšas pārdot faktiski par zemes cenu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!