Foto: Publicitātes foto

"Provendi Asset Management" pārvaldītais fonds "Indexo Real Estate Fund" iegādājies tirdzniecības centru Lietuvā, kurā ilgtermiņa nomnieks ir "Depo" zīmola veikals. Šis tiek dēvēts par nozīmīgu soli uzņēmuma stratēģijā, kļūstot par pirmo nekustamā īpašuma pirkumu ārpus Latvijas.

Tirdzniecības centrs ir būvēts tieši uzņēmuma "Depo DIY" vajadzībām un uzsāka savu darbību 2016. gadā. Ēkas kopējā platība ir virs 19 000 m2, zemes platība ap 43 000 m2.

"Nekustamā īpašuma telpas izmanto viens ilgtermiņa nomnieks – "Depo DIY" Lietuvas meitas uzņēmums UAB "Depo DIY", ar kuru tiek slēgts jauns ilgtermiņa nomas līgums, proti, šis ir t.s. "sale-lease-back" darījums. Ņemot vērā, ka fonda portfelī jau ir divi tirdzniecības centri Latvijā, zinām, kādu atdevi no šādu nekustamo īpašumu veida sagaidīt. Lietuvas darījumam gatavojāmies salīdzinoši ilgi," saka "Provendi Asset Management" valdes priekšsēdētājs Kristaps Bērziņš.

"Indexo Real Estate Fund", kuru pārvalda "Provendi Asset Management", portfelī tagad ir seši objekti Latvijā un Lietuvā, un fonda portfelis sasniedz platību virs 41 500 m2, iznomājot telpas vairāk nekā 100 telpu komercnomniekiem, turklāt portfelī ir arī 260 dzīvokļi namīpašumos Rīgas centrā.

Portfelī ietilpst tirdzniecības centrs Rīgā (t/c "Gaiļezers Rimi") un Tukumā (t/c "Tukums Rimi"), kā arī trīs daudzdzīvokļu īres nami Rīgā (Elizabetes ielā 89, Pulkveža Brieža ielā 10 un K. Valdemāra ielā 61). Kopējā īpašumu vērtība pašreiz sasniedz aptuveni 70 miljonus eiro.

"Indexo Real Estate Fund" ir neatkarīgs nekustamā īpašuma ieguldījumu fonds, kas dibināts 2022. gada beigās, un to pārvalda Latvijas Bankā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks SIA "Provendi Asset Management AIFP". Nekustamais īpašums Lietuvā ir pirmais fonda grupas uzņēmumu iegādes darījums ārpus Latvijas. "Indexo Real Estate Fund" mērķis ir ieguldīt augstas kvalitātes un zema riska Baltijas nekustamā īpašuma portfelī – biroju, mazumtirdzniecības, loģistikas un rūpniecības ēkās ar stabilu naudas plūsmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!