Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Latvijas Universitāte (LU) bija iecerējusi sākt mācības jaunajā Rakstu mājā 2023. gada 1. septembrī, taču būvdarbu aizkavēšanās dēļ tās nodošana ekspluatācijā paredzēta vien nākamgad. Pēc Rakstu mājas pabeigšanas lielākā daļa LU fakultāšu, kas šobrīd izkaisītas pa dažādām ēkām Rīgā, atradīsies vienuviet. Taču, kavējoties būvdarbiem, kavējas arī fakultāšu pārcelšanās un attiecīgi – esošo ēku pārdošana, kas rada universitātei papildu izdevumus īpašumu uzturēšanā.

Pirms desmit gadiem tika svinīgi ielikts pamatakmens LU Akadēmiskajam centram Torņakalnā. Tajā, uzbūvējot vairākas jaunas ēkas, plānots izvietot visas LU fakultātes, izņemot Juridisko fakultāti, kas turpinās darboties LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī. Pirmais nozīmīgais solis Akadēmiskā centra attīstībā tika sperts 2015. gadā, kad tika atklāta Dabas māja. 2019. gadā sekoja Zinātņu mājas atklāšana.

Šobrīd norisinās darbs pie Rakstu mājas būvniecības, kas būs lielākā no plānotajām ēkām. Pēc tās pabeigšanās tajā atradīsies Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāte, Humanitāro zinātņu fakultāte un Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte.

"Delfi Bizness" skaidro, kā LU veicas ar Rakstu mājas būvniecību, kādas ir ēku uzturēšanas izmaksas un plāni to turpmākai pārdošanai.

"Pārsteidzošā" kavēšanās

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!