Foto: F64

Pēc Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) īpašuma Vaļņu ielā 32, kurā patlaban telpas nomā klubs "Depo", pārņemšanas VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludinās nomas tiesību izsoli par šīm telpām, pavēstīja VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Viņš skaidroja, ka klubs "Depo", tāpat kā jebkurš cits interesents, var pieteikties izsolei, kuras rezultātā tiks slēgts nomas līgums.

Tā kā īpašums valsts pārvaldes funkcijām nav nepieciešams, ēku tuvākā gada laikā plānots virzīt atsavināšanai, pārdošanā gūtos ienākumus ieguldot valsts pārvaldei nepieciešamo īpašumu sakārtošanā, informēja Vārna.

Līdz ar to izsoles rezultātā slēgtais līgums būs spēkā līdz īpašuma atsavināšanai, skaidroja Vārna.

Jau ziņots, ka Vecrīgā no nākamās nedēļas uz nenoteiktu laiku tiks slēgta alternatīvās un pagrīdes mūzikas koncertu vieta un bārs "Depo", liecina kluba "Depo" ieraksts sociālajā platformā "Facebook".

Kluba pārstāvji norāda, ka ēkai, kurā atrodas klubs, mainās īpašnieks un līdz ar to beidzas nomas līgums.

Ēka Vaļņu ielā 32, Rīgā, kurā atrodas "Depo", pieder LBAS, taču īpašums līdz 31.oktobrim LBAS jānodod Finanšu ministrijai (VNĪ), kas to savā personā ierakstīs zemesgrāmatā uz valsts vārda, paredz Saeimas lēmums.

Klubā "Depo" pēdējais koncerts paredzēts sestdien, 26.oktobrī, pēc kura klubs uz nenoteiktu laiku tiks slēgts, līdz tiks parakstīts jauns nomas līgums.

Nekustamais īpašums Vaļņu ielā sastāv no zemes gabala 607 kvadrātmetru platībā un piecstāvu administratīvās ēkas.

Kluba "Depo" īpašniece ir SIA "Jello", kuras vienīgais īpašnieks ir Vanags.

Kompānijas apgrozījums 2023.gadā bija 57 857 eiro, bet zaudējumi 7747 eiro. Uzņēmums reģistrēts 2001.gada jūlijā, un tā pamatkapitāls ir 92 846 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!