Foto: Publicitātes attēli
Būvkompānija un nekustamo īpašumu attīstītājs SIA "YIT Latvija" atzīmējis spāru svētkus šī gada janvārī uzsāktajam dzīvojamo namu kompleksam "Kaivas kvartāls", informē uzņēmumā.

"Kaivas kvartālu", kas atrodas Rīgas Dreiliņos, robežojoties ar Mežciemu, veidos piecas sešstāvu ēkas, kopumā iegādei piedāvājot 360 dzīvokļus. Paredzēts, ka pirmā no kompleksa ēkām ekspluatācijā tiks nodota nākamā gada vasarā.
Dzīvojamo namu komplekss "Kaivas kvartāls" sastāvēs no piecām savstarpēji saskanīgām daudzdzīvokļu ēkām un to piedāvājumā būs gan 2 un 3, gan 4 istabu komforta klases dzīvokļi, kuru platība būs no 44 līdz 85,5 m2.

Visi dzīvokļi būs pieejami ar pilno apdari, kā arī izbūvētiem balkoniem.

Reaģējot uz patērētāju pieprasījumu un tirgus specifiku, viens no būtiskākajiem jaunā "Kaivas kvartāla" kompleksa celtniecības aspektiem būs nodrošināt A klases energoefektivitāti, rekuperācijas sistēmu, kā arī saules paneļus koplietošanas vajadzībām.
Šo risinājumu iekļaušana būtiski atvieglos mājokļu īpašnieku komunālos maksājumus, īpaši ziemas mēnešos.

Vienlaikus, kompleksa iekšpagalmos tiks labiekārtotas un apzaļumotas trīs zonas dažāda veida atpūtai, proti, pirmā zona paredzēta nesteidzīgai un mierīgai atpūtai, otrā zona būs paredzēta aktīvai atpūtai un bērnu laukumam, bet trešā – piknikiem un svētku svinēšanai.
Zaļākas vides veicināšanai tiks veikta arī 3 lielo koku pārstādīšana, kā arī jaunu koku un krūmu iestādīšana.

Papildus katrai ēkai tiks izbūvēts un būs pieejams arī pagrabstāvs, kur izvietotas pazemes autostāvvietas un noliktavu telpas.
Vienlaikus ēkās tiks nodrošināti dažādi drošības risinājumi, piemēram, sarunu iekārta dzīvokļos, videonovērošanas sistēmas ēku pagalmos, tai skaitā virszemes autostāvvietās, rotaļlaukumā, pazemes autostāvvietā, kā arī ēku ieejas mezglos.

Īstenojot plašāku dzīvojamo namu kompleksu, tā būvniecība tiks dalīta vairākās kārtās, kas nozīmē, ka pilnībā pabeigts un labiekārtots projekts būs tuvāko dažu gadu laikā.
Pirmās ēkas nodošana ekspluatācijā ir paredzēta 2024. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!