Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas mazumtirdzniecības līderiem "Rimi Latvia" ir iegādājies 3.6 ha lielu zemesgabalu blakus t/c "Alfa Akropole" Rīgā, ziņo nekustamā īpašuma kompānija "Colliers".

"Colliers" Zemes un Attīstības projektu komanda pārstāvēja pārdevēja – "Linstow Baltic" grupas uzņēmuma – intereses zemes gabala Brīvības gatvē 382 pārdošanā. Darījums reģistrēts šonedēļ, 18. oktobrī.

Nekustamo īpašumu attīstīšanas un pārvaldības kompānijas "Linstow Baltic" valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds (Frode Gronvold) pauž gandarījumu par veiksmīgu darījumu. Tas noslēgts par 8 miljoniem eiro un atbilst "Linstow Baltic" nākotnes portfeļa stratēģijai.

"Zemesgabala iegāde bija stratēģisks lēmums, vērtējot kopējo situāciju nekustamo īpašumu un tirdzniecības centru segmentā konkrētajā apkaimē. Šajā lokācijā saredzam perspektīvu nākotnē papildināt esošo piedāvājumu ar tirdzniecības platībām, kas iedzīvotājiem nodrošinātu ērtu un ātru ikdienas iepirkšanās pieredzi," atklāt Māris Gailīts, Rimi Latvia nekustamo īpašumu un attīstības direktors.

Pēc "Colliers" datiem, šis ir lielākais zemes darījums pēc platības un vērtības 2023. gadā Rīgā. Kopumā šogad zemes tirgus ir diezgan neaktīvs – Rīgā ir pārdots vien 21 apjomīgs (ar cenu virs 400 tūkstošiem eiro) attīstības zemes gabals ar kopējo vērtību aptuveni 18 miljoni eiro; salīdzinājumam 2022. gadā tika pārdoti 33 zemes gabali ar kopējo vērtību gandrīz 60 miljoni eiro. Turklāt Rīgas robežās lielu, stratēģiski izvietoto zemes gabalu kopumā nav palicis daudz, vērtē šā uzņēmuma eksperti.

Darījuma noslēgšanā bija iesaistīta arī juridisko pakalpojumu kompānija "Cobalt Legal".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!