Foto: DELFI

2023. gada oktobrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu vidējā cena samazinājās par 1,6%, noslīdot līdz 852 eiro/m². 2023. gadā dzīvokļu cenas kopumā sarukušas jau par 7%, rēķina nekustamā īpašuma aģentūra "Arco Real Estate".

Oktobrī visos lielākajos mikrorajonos tika novērots izteikts cenu samazinājums, un atsevišķās vietās cenas kritušas par 3%; kopumā konstatēts lielākais dzīvokļu vidējais cenu samazinājums šogad.

Visos Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2023. gada sākuma dzīvokļu cenas ir slīdējušas uz leju. Lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma novērots Zolitūdē (par 10%). Citos lielākajos Rīgas mikrorajonos cenas šogad saruka 3-8 % robežās. Vismazāk cena slīdējusi uz leju Rīgas dārgākajā mikrorajonā – Teikā. Tur sērijveida dzīvokļu cenas pēdējā mēneša laikā saruka par 0,7%.

Vidējā šādu dzīvokļu cena bija par 47% zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēts dzīvoklis sērijveida mājā maksājis 1620 eiro/m².

Piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos šogad pirmajā pusē bija izteikti augstāks nekā pērn, savukārt rudenī tas noslīdēja tajā pašā līmenī, kāds bijis pagājušā gadā. Oktobrī piedāvājumā esošo dzīvokļu skats noslīdēja zem 1800 atzīmes. Rīgas lielākajos mikrorajonos piedāvājuma līmenis bija tikai par 1% augstāks nekā pirms gada.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka plašākais piedāvājumus oktobrī bija Purvciemā, savukārt vismazākā izvēle ir Bolderājā.

Analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, lielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā. Turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais, secina "Arco Real Estate".

Oktobrī dārgākie dzīvokļi kā allaž bijuši 119. un 104. sērijas mājās. Tur apmierinošā stāvoklī esoši divistabu dzīvokļi maksājuši no 51 līdz 55 tūkstošiem eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākie dzīvokļi bijuši tā dēvētā lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 30 līdz 41 tūkstotim eiro, un Hruščova laika mājas, kurās divistabu dzīvokļi maksājuši no 27 līdz 43 tūkstošiem eiro atkarībā no mikrorajona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!