Foto: Publicitātes foto
Baltijas nekustamo īpašumu investīciju un attīstīšanas uzņēmums "Capital Mill" pārdevis vietējā kapitāla SIA "Proks Capital" industriālo īpašumu Rīgā, Granīta ielā 17, ziņo nekustamo īpašumu aģentūra "Kivi Real Estate", norādot, ka tas ir viens no 2023. gada vērtīgākajiem investīciju darījumiem šajā segmentā Latvijā.

Darījuma summa gan netiek atklāta. Īpašumu veido 3.3 hektārus liels zemes gabals un ēka 10'567 kvadrātmetru platībā. Objekts ir iznomāts papīra, iepakojumu un vizuālās komunikācijas produktu un risinājumu vairumtirgotājam AS "Antalis", kas ietilpst Japānas "Kokusai Pulp & Paper" uzņēmumu grupā.

"Capital Mill" šo īpašumu 2017. gadā iegādājās ar mērķi attīstīt, veikt papildus noliktavu platību izbūvi un uzlabot ēkas kvalitāti. Līdz ar šī cikla noslēgšanu un saskaņā ar "Capital Mill" stratēģiju, īpašums tika pārdots. Pārdevēju darījumā pārstāvēja un darījumu vadīja nekustamo īpašumu aģentūra "Kivi Real Estate". Juridisko atbalstu darījuma sagatavošanā un noslēgšanā pārdevējam sniedza advokātu birojs "Cobalt". Darījums finansēts ar bankas "Citadele" atbalstu.

Viena no bankas prioritātēm ir investīcijas ilgtspējīgos projektos, tāpēc tā ir gatava arī turpmāk finansēt modernu un energoefektīvu industriālo un komercplatību attīstību, pauž bankas "Citadele" Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs saka Mārtiņš Bočkāns.

"Kivi Real Estate" nekustamo īpašumu aģents Ēvalds Pavlovs norāda, ka 2023. gadā institucionālie investori darījumu veikšanā bijuši piesardzīgāki, radot labas iespējas citiem tirgus dalībniekiem. Darījumu ir veicis Latvijas investors, un tas liecina par pozitīvu tendenci - kvalitatīvus un A klases aktīvus var nopirkt ne tikai Baltijas līmeņa fondi, bet arī privāti investori.

No pircēja puses darījumu vadīja SIA "Proks Capital" valdes priekšsēdētājs, īpašnieks un augstskolas RISEBA Biznesa un ekonomikas fakultātes profesors Anatolijs Prohorovs. Viņaprāt, šī darījuma pabeigšanai izvēlēts optimālākais laiks. Tuvākā pusgada vai gada laikā varētu sagaidīt pakāpeniska kredītu procentu likmju samazināšana, kas padarīs nekustamā īpašuma iegādi investoriem pieejamāku, kas savukārt palielinās pieprasījumu. Turklāt likmju pakāpeniskā samazināšana un ekonomiskās izaugsmes sākums ietekmēs investoriem pievilcīgu īpašumu cenu pieaugumu Līdz ar to, viņaprāt, investīciju nekustamo īpašumu investoru atmaksāšanās laiks 2025.-2026.gadā var palielināties par 1-2 gadiem.

"Capital Mill" ir igauņu ieguldījumu uzņēmums, kas attīsta un veic investīcijas komerciālā
nekustamā īpašuma iegādē Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Uzņēmuma pārvaldīto nekustamā īpašuma aktīvu vērtība ir virs 450 miljoni eiro. Kopš 2017. gada Latvijas tirgū ir ieguldīts vairāk nekā 51 miljons eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!