Foto: Publicitātes foto

Atklājot pirmo staciju, divi Latvijas zīmoli – "Elektrum Drive" un "Elvi" – paziņojuši par kopīga elektroauto uzlādes tīkla attīstīšanu, veicinot uzlādes pieejamību visā Latvijā. Investējot 2,2 miljonus eiro, 13 Latvijas pilsētas iegūs 50 jaunas, efektīvas un vienmēr pieejamas elektroauto uzlādes pieslēgvietas. Šī sadarbība ir nozīmīgs solis ceļā uz elektromobilitātes popularizēšanu un ilgtspējīgas pārvietošanās veicināšanu Latvijā, norāda uzņēmumos.

Daļa no šīm uzlādes stacijām tiek realizētas ar Eiropas Savienības Alternatīvo degvielu infrastruktūras finansēšanas instrumenta atbalstu.

"Elektrum Drive", lielākais elektroauto uzlādes tīkls Latvijā, strauji attīsta vienmērīgu reģionālo pārklājumu, nodrošinot ātru un pieejamu elektroauto uzlādi. Plašs solis tiek sperts sadarbībā ar vietējo tirdzniecības tīklu "Elvi", būtiski uzlabojot uzlādes pieejamību Latvijas reģionos un ilgtspējīgas pārvietošanās iespējas ikvienam elektroauto īpašniekam Latvijā.

Sadarbība ar "Elvi" nodrošina jaunas uzlādes iespējas visā Latvijas teritorijā – jaunas stacijas tiks izbūvētas 13 pilsētās ar 50 pieslēgvietām, kur 6 no veikaliem uzlāde būs pieejama ar maksimālo jaudu līdz 300 kW. Valsts elektrouzlādes karte drošai ceļošanai tiks papildināta ar jaunām stacijām Ādažos, Augšlīgatnē, Kalngalē, Jelgavā, Raganā, Lielvārdē, Vecpiebalgā, Saulkrastos, Liepājā, Mārupē, Ainažos, Zvejniekciemā un Siguldā.

Pirmā stacija ar četrām pieslēgvietām un maksimālo uzlādes jaudu 50kW atklāta Siguldā 19. jūnijā, pirmsjāņu laikā.

"Jaunais elektroauto uzlādes tīkls pie "Elvi" veikaliem ļaus daudziem Latvijas cilvēkiem taupīt laiku un apvienot iepirkšanos ar auto uzlādi," norāda "Elvi Latvija" valdes locekle Laila Vārtukapteine.

"Uzlādei nav speciāli jāaizņem jūsu laiks – to var izdarīt, paralēli darot citas lietas. Tādēļ sadarbībā ar "Elvi" un, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu, mūsu biznesa mērķi satiekas ar klienta mērķiem ērtākam un ilgtspējīgākam dzīvesveidam," "Elektrum Drive" paplašināšanos komentē Ansis Valdovskis, AS "Latvenergo" Baltijas elektrotransporta uzlādes direktors.

"Elektrum Drive" pusgada laikā ir paplašinājis savu tīklu ar vairāk nekā 100 jaunām pieslēgvietām ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā. Līdz ar to tīklā šobrīd ir pieejamas 674 pieslēgvietas, kas ievērojami pietuvina uzņēmumu mērķim paplašināt uzlādes tīklu līdz vairāk nekā 800 pieslēgvietām šī gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!