Foto: LETA

Valdība otrdien, 13. augustā, atbalstīja Zemkopības ministrijas ieceri Baltijas jūras Rīgas līcī noteikt divus jūras laukumus akvakultūras darbībai nepieciešamo iekārtu ierīkošanai un ekspluatācijai, kas akvakultūras darbību attīstības projektiem būs pieejami konkursa kārtībā.

Viens no laukumiem atrodas jūrā iepretim Rojai 2,2 jūras jūdžu attālumā no krasta, otrs – jūrā iepretim Mērsragam 2,6 jūras jūdzes no krasta, informē ministrijā.

Akvakultūra (kontrolēta zivju, ūdensaugu un citu ūdens organismu audzēšana) tiek vērtēta kā produktīva, konkurētspējīga un videi saudzīga zivsaimniecības apakšnozare. Ekonomiskais izrāviens Latvijas un Eiropas Savienības zivsaimniecības nozarē tiek saistīts tieši ar akvakultūras sektoru.

Tas veicinātu arī izaugsmi un nodarbinātību piekrastes un citās zivsaimniecībai nozīmīgās teritorijās. Vienlaikus, attīstot akvakultūru jūrā, ir jāvērtē paredzēto darbību ietekme uz vidi.

Jūras laukumu noteikšanu ierosināja komersants, kas vēlas uzsākt akvakultūras darbības jūrā. Atbilstoši Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likumam par jūras laukumu iznomāšanas iespējām attiecīgajai ierosinātajai darbībai tiks organizēts konkurss.

Rīkojums "Par divu laukumu noteikšanu Baltijas jūras Rīgas līcī akvakultūras darbībai nepieciešamo iekārtu ierīkošanai un ekspluatācijai" stājas spēkā tā parakstīšanas brīdī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!