Foto: DELFI, F64

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Ijabs (LA) nokomplektējis savu biroju un izraudzījies padomdevējus, un šajā sasaukumā tajā strādās arī bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (LA), "Delfi" informēja politiķa birojā.

Briselē darbu kā padomnieks Ijaba birojā no iepriekšējā sasaukuma turpina Kārlis Ralfs Lapiņš, bet septembrī viņam pievienosies Miks Strazdiņš. Darbinieki Eiropas Parlamenta birojā strādās gan pie Ijaba Briseles dienaskārtības un aktuālajiem likumprojektiem, gan dažādiem citiem Eiropas Parlamenta biroja ikdienas pienākumiem

Deputāta Rīgas birojā darbu turpina vietējie palīgi Dace Bargā un Edgars Jaunups. Abi strādā pie Ijaba sabiedrisko attiecību un komunikācijas jautājumiem.

Bargā būs atbildīga arī par sociālo tīklu saturu un pasākumu organizēšanu, kā arī deputāta Rīgas dienaskārtību. Savukārt Jaunups sniegs Ijabam juridiskos padomus un konsultēs lēmumos par politisko stratēģiju.

Komandai Rīgā pievienojas Pabriks, kurš turpmāk būs deputāta padomnieks jautājumos par drošību un aizsardzību, kā arī ārpolitikas jautājumos.

Jau ziņots, ka Ijabs jaunajā EP sasaukumā strādās Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā (ITRE), Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā (IMCO), kā arī Ekonomisko un monetāro lietu komitejā (ECON).

Tāpat viņš ievēlēts par politiskās grupas "Renew Europe" viceprezidentu.

EP vēlēšanas notika maijā un tajās no Latvijas tika ievēlēti deviņi deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!