Foto: Reuters/Scanpix/LETA

36,6% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju zina, ka ir Eiropas Parlamenta (EP) politiskās grupas, bet par to darbību nav informētas, liecina pēc "Delfi" pieprasījuma SKDS veiktā aptauja.

Interneta aptaujā kvotu izlases veidā tika aptaujāti 1505 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem.

Aptauja tika veikta no 30. jūlija līdz 5. augustam.

4% aptaujāto norādījuši, ka politisko partiju grupas pārzina labi, 34% tās pārzina labi, 36% norādījuši, ka zina, ka tāds ir, bet neko vairāk, bet 3% respondentu bija grūti atbildēt uz šo jautājumu. Nebija respondentu, kas neko nezinātu par EP politisko partiju grupām.

Vislabāk par EP politisko partiju grupām informēti ir partijas "Progresīvie"", "Jaunā vienotība", "Apvienotais saraksts", ""JKP"", NA, ""Saskaņa"" vēlētāji.

No tiem respondentiem, kas vēlēšanās nepiedalījās, 27% zina, ka politisko partiju grupas ir, savukārt 52% neko par to nezina.

Aptauju līdzfinansēja Eiropas Savienība, izmantojot Eiropas Parlamenta dotāciju programmu komunikācijas jomā. Eiropas Parlaments netika iesaistīts tā sagatavošanā, un jebkāda informācija vai viedokļi, kas pausti saistībā ar šo projektu, tam neuzliek nekādu atbildību vai saistības; par projektu ir atbildīgi tikai programmas autori, intervējamās personas, redaktori vai izplatītāji saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Eiropas Parlaments arī neuzņemas atbildību par tiešu vai netiešu kaitējumu, kas var rasties, īstenojot šo projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!