Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Pērn oktobrī darbu valsts pārvaldē pametušais Ints Dālderis pievienojies Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) birojam. Viņš premjerministrei sniegs padomus Eiropas Savienības (ES) fondu jautājumos.

Pagājušā gada oktobrī Dālderis kļuva par Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses (NĪAA) vadītāju.

Premjeres birojā portālu "Delfi" informēja, ka turpmāk Dālderis būs Ministru prezidentes padomnieks ES fondu jautājumos.

Dālderis norāda, ka viņa prioritāte amatā būs darbs, lai nodrošinātu ES fondu efektīvu ieguldīšanu un šīs investīcijas maksimāli sekmētu Latvijas ekonomikas attīstību un konkurētspēju.

Dālderis bijis finanšu ministra padomnieks budžeta, nodokļu un ES fondu jautājumos, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka padomnieks satiksmes infrastruktūras objektu finansēšanā, Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas padomnieks ES fondu investīciju plānošanā un ieviešanā, Saeimas deputāts un Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas loceklis, kultūras ministrs, kā arī ieņēmis citus amatus valsts pārvaldē un nevalstiskajā sektorā.

Dālderis ieguvis augstāko izglītību Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Viņš joprojām ir NĪAA valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!