Foto: Publicitātes foto

Uzņēmumā SIA "Tērvete food", kas ir "Druvas saldējuma" un "Druvas ledus" ražotājs, radīts saldējums četrkājainajiem mīluļiem ar jaunu zīmolu "Joy for Tails".

Vairāk nekā 50 saldējuma prototipu, 18 mēneši, iesaistīti Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes vadošie pētnieki pārtikas tehnoloģijā, veterinārmedicīnā un speciālists dzīvnieku ēdināšanā, piesaistīts Eiropas Savienības līdzfinansējums (Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Latvijas Pārtikas nozares kompetences centrs" ietvaros), 3 etapu testi mērķauditorijā, vairāk nekā 470 kvantitatīvā pētījuma respondentu suņu saimnieku vidū, kā arī neatlaidīgs "Druvas saldējuma" komandas darbs – tā īsumā varot raksturot ceļu no šī produkta idejas līdz tā komercializēšanai jeb nonākšanai veikalos.

  • Saldējuma lietošanas paradumi mainās gan pasaulē, gan Latvijā – lai gan tas lielai daļai ir iecienītākais gardums tikai vasarā, aizvien vairāk palielinās saldējuma patēriņš arī citos gadalaikos. To novērojis arī pārtikas koncerns "Food Union", kurš ir lielākais saldējuma ražotājs Latvijā. Koncerna vadītājs Eiropā un Latvijā Artūrs Čirjevskis "Delfi Bizness" stāsta par atšķirībām Latvijas un citu valstu saldējuma cienītāju izvēlēs, kā mainās gardēžu paradumi un, vai Latvijā drīzumā varam sagaidīt lakricas saldējumu. Lasi: Lakricas saldējumi – skandināviem, augļu glazūras – lietuviešiem. Kas garšo Latvijas iedzīvotājiem?

Kā stāsta uzņēmuma valdes locekle Evita Štrausa, šī produkta izstrādes pamatā ir vēlme paplašināt uzņēmējdarbību jaunā segmentā. "Pēdējās desmitgades laikā suņi no draugiem nokļuvuši jaunā – ģimenes locekļa – statusā, kā rezultātā pieaugusi arī saimnieku vēlme savus mīluļus palutināt, turklāt darot to iespējami saudzīgi pret viņu veselību, tāpēc saskatījām iespēju radīt saldējumu, kas būtu īpaši pielāgots tieši suņiem un to organisma īpatnībām, lai, labu vēlot, nenodarītu savam mīlulim kaitējumu, kā tas notiek gadījumos, kad saimnieki mēdz savu suni pacienāt ar cilvēkiem domāto saldējumu," viņa skaidro.

SIA "Tērvete food" ir uzsākusi sadarbību ar SIA "Magnum Veterinārija", kas ir lielākais zoo preču un veterināro zāļu vairumtirgotājs Latvijā. "Magnum" grupā ietilpst arī mazumtirdzniecības tīkls SIA "Pet City".

Šobrīd gan "Druvas saldējuma" ražotnes veikalos, gan veikalu tīklā "Pet City" pieejams pirmais saldējums ar ķirbjiem – "Little Pupmkin", notiek intensīvs darbs pie vēl divu saldējuma garšu izveides.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!