Foto: Shutterstock

Lai veicinātu digitālo prasmju attīstību, uzņēmumiem ir iespēja pieteikties līdz pat 70% Eiropas Atveseļošanās fonda līdzfinansējumam darbinieku apmācībām. Līdzfinansējums pieejams mikro, mazo, vidējo un lielo uzņēmumu darbiniekiem, un kopējais tā apmērs visās nozarēs ir 7,8 miljoni eiro, savukārt Latvijas Informācijas un Komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) projekta ietvaros ir pieejams 602 727 eiro liels atbalsta apjoms.

Finansiālu atbalstu mācībām 70% apmērā var saņemt mikro uzņēmumi un mazie komersanti, kuru darbinieku skaits nepārsniedz 10 un apgrozījums ir līdz 2 miljoniem eiro.

Uz 60% līdzfinansējumu var pretendēt vidējie uzņēmumi, kuru darbinieku skaits nepārsniedz 50 un apgrozījums ir līdz 10 miljoniem eiro, savukārt 50% līdzfinansējums paredzēts lielajiem komersantiem ar darbinieku skaitu līdz 250 un apgrozījumu līdz 50 miljoniem eiro.

"Sadarbībā ar LIKTA šobrīd uzņēmējiem piedāvājam 48 dažādus kursus, taču projekta gaitā piedāvāto mācību saraksts plānojam papildināt atkarībā no pieprasījuma. Proti, ja piedāvāto kursu saraktā nav nepieciešamo mācību, aicinām uzņēmējus par to informēt Baltijas Datoru Akadēmiju (BDA), un mēs izskatīsim iespēju kursu sarakstu papildināt. Daļai no apmācībām nodrošinām arī starptautisku sertifikāciju. Būtiski, ka uzņēmumam rēķins tiks izsniegts jau par samazinātu summu," stāsta BDA izpilddirektore Laima Ziediņa-Mikaljūna.

Šobrīd pieprasītākie kursi ir digitālais mārketings, digitālo risinājumu ieviešana un pārvaldība, digitālie pārdošanas risinājumi, programmēšana, tīmekļvietņu un sociālo portālu izmantošana, pārdošana tiešsaistē.

Uz līdzfinansējumu nevar pretendēt privātpersonas, valsts iestādes un biedrības, kā arī uzņēmumi, kuri darbība saistīta ar ieroču tirdzniecību, azartspēlēm, tabakas un alkohola tirdzniecību, operācijām ar nekustamo īpašumu, finanšu un apdrošināšanas uzņēmumi, elektroenerģijas, siltuma ražošanu un atkritumu apsaimniekošanu.

Lai saņemtu līdzfinansējumu, uzņēmējam vispirms ir jāaizpilda Digitālā brieduma tests. Pēc tam uzņēmums saņems Ceļa karti, ko izstrādā Eiropas Digitālās inovācijas centra eksperti. Tajā tiks iekļauti gan Digitālā brieduma testa rezultāti, gan ieteikumi un vadlīnijas digitālo prasmju attīstībai. Pēc tam jāiesniedz dokumenti LIKTA, kas izvērtēs atbilstību projektam un jāparaksta līgums. Dienā, kad līgums noslēgts, darbinieki varēs uzsākt mācības BDA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!