Latvija piedalīsies "Apvārsnis Eiropa" konkursā Nacionālā mikroshēmu kompetences centra dibināšanai, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) informatīvajā ziņojumā par Latvijas iespējām pusvadītāju tehnoloģiju attīstības nozarē, kuru otrdien atbalstīja valdība.

Tāpat valdība lēma, ka sekmīga rezultāta gadījumā tiks novirzīts valsts līdzfinansējums 744 704 eiro gadā četru gadu periodam, sākot no 2025. gada, Eiropas Savienības kopuzņēmuma "Mikroshēmas" nacionālā mikroshēmu kompetences centra izveidei un darbībai Latvijā. Pieteikumu konkursam gatavos Rīgas Tehniskā universitāte (RTU).

Kā skaidro EM, ES tiks veidoti vairāki Nacionālie mikroshēmu kompetences centri ar mērķi būt par vienas pieturas piekļuves punktu tehniskām zināšanām, prasmēm un eksperimentiem mikroshēmu jomā, kā arī kopuzņēmuma "Mikroshēmas" izveidotajām infrastruktūrām: mikroshēmu virtuālajai projektēšanas platformai un pilotlīnijām. Kompetences centri sniegs pakalpojumus pusvadītāju ekosistēmas dalībniekiem, īpaši jaunuzņēmumiem un MVU, iekļausies Eiropas pusvadītāju kompetences centra tīklā un veidos sadarbību ar citu valstu kompetences centriem un ekosistēmām.

Tāpat valdība lēma, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) būs kompetentā iestāde, kas būs atbildīga par to jautājumu koordinēšanu, kuri saistīti ar ES Mikroshēmu akta ieviešanu un par pārrobežu sadarbību ar citu dalībvalstu kompetentajām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!