Foto: seržants Ēriks Kukutis

Pirmdien, 7. oktobrī, Valsts robežsardze noslēdza līgumu ar AS "Baltic Workboats" par patruļkuģa iegādi Valsts robežsardzes vajadzībām. Līguma kopējā summa sastāda 6,29 miljoni eiro, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Patruļkuģa iegāde ļaus attīstīt un stiprināt Valsts robežsardzes spējas uzraudzīt jūras robežas, uzlabojot detektēšanas, kontroles un reaģēšanas spējas uz Eiropas Savienības ārējās robežas. Tas veicinās ātrāku un efektīvāku rīcību esošo un potenciālo drošības apdraudējumu un provokāciju novēršanai, paredz Valsts robežsardze.

Jau ziņots, ka šobrīd Valsts robežsardzes rīcībā esošie kuģi ir būvēti vairāk nekā pirms 40 gadiem. Mainoties ģeopolitiskajai situācijai reģionā un palielinoties drošības riskiem, nepieciešams uzlabot Valsts robežsardzes spējas operatīvi reaģēt uz apdraudējumu.

Paredzēts, ka patruļkuģi izmantos kopā ar bezpilota lidaparātiem.

Projekta kopējās izmaksas ir 6,29 miljoni eiro, tajā skaitā Eiropas Savienības Finansiāla atbalsta instrumenta robežu pārvaldībai un vīzu politikai 2021. – 2027. gadam finansējums – 4,77 miljoni eiro, savukārt valsts budžeta līdzfinansējums sastāda 1,59 miljonus eiro.

Projektu plānots īstenot līdz 2025.gada 30. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!