Foto: Gatis Rozenfelds/Valsts kanceleja

Eiropadomes darba kārtībā arī turpmāk jābūt pārliecinošam atbalstam Ukrainai, Eiropas Savienības (ES) drošībai un aizsardzībai, tā pēc tikšanās ar jaunievēlēto Eiropadomes prezidentu Antoniu Koštu, kurš Latvijā bija ieradies iepazīšanās vizītē, sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja Latvijas prioritātes ES, veidus, kā uzlabot Eiropadomes lēmumu pieņemšanas procesu un spēju reaģēt uz dažādiem izaicinājumiem, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Pēc tikšanās premjere norādīja, ka ir pārliecināta, ka ar Koštu būs iespējams veiksmīgi sadarboties, lai risinātu Eiropas kopīgos izaicinājumus.

"Eiropadomes darba kārtībā arī turpmāk jābūt pārliecinošam atbalstam Ukrainai, ES drošībai un aizsardzībai. Krievija turpina agresiju Ukrainā, tāpēc nepieciešami kopīgi lēmumi par jaunām sankcijām pret Krieviju, papildu ieguldījumiem aizsardzībā un Eiropas ārējo robežu stiprināšanā. Latvijas prioritāte ir konkurētspējas veicināšana. Konkurētspējīga Eiropa nozīmē arī konkurētspējīgu Latviju. Lai to īstenotu, nepieciešams strādāt pie birokrātisko šķēršļu mazināšanas un uzņēmējdarbības vides uzlabošanas gan Latvijas, gan ES līmenī," uzsvēra Siliņa.

Košta Eiropadomes prezidenta amatā stāsies 1. decembrī, nomainot pašreizējo prezidentu Šarlu Mišelu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!