Foto: Publicitātes foto

Lai veicinātu elektropreču ilgtspējīgu izmantošanu, vides apsaimniekošanas uzņēmums "Eco Baltia vide" šā gada februārī LIFE projekta ietvaros (LIFE20 IPE/LV/000014) atklāja elektrotehnikas remontdarbnīcu "Lab!", kurā līdz šim salabotas jau vairāk nekā 500 dažāda veida elektroierīces. Stiprinot sadarbību un veicinot ilgtspējīgu resursu pārvaldību, SIA "Eco Baltia vide" kopā ar mazumtirdzniecības uzņēmumu "Lidl Latvija" aizvadītajā nedēļā ziedoja vairāk nekā 260 elektroierīču vienības Valmieras SOS Bērnu ciematam.

Ierīces, kuras nolēma ziedot, tika rūpīgi atlasītas un atjaunotas, dodot tām otro dzīvi un sniedzot nepieciešamo atbalstu tiem, kam tas ir visvairāk nepieciešams.

Lai veidotu sabiedrības izpratni par elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanu, ik gadu 14. oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā elektroatkritumu diena. Šīs dienas ietvaros īpaša uzmanība tiek pievērsta elektroiekārtu atkārtotas izmantošanas un pārstrādes veicināšanai.

Lai pievērstu uzmanību elektrotehnikas atkārotai izmantošanai, "Lidl Latvija’’ kopā ar "Eco Baltia vide" nodeva tehniku Valmieras SOS Bērnu ciematam. Kopumā tika ziedotas vairāk nekā 260 ierīces, starp kurām ir dažādas saimniecībā noderīgas iekārtas, piemēram, tosteri, tvaika gludekļi, urbjmašīnas, ventilatori, elektroniskie globusi, virtuves kombaini un tvaika nosūcēji, kā arī cita sadzīves tehnika un dažādas iekārtas dārza darbiem, kas ir nepieciešamas ikdienas vajadzībām.

"Elektronikas ierastais ceļš atkārtotā apritē visbiežāk ir sadzīves tehnikas izjaukšana pa detaļām, kas pēcāk tiek novirzītas pārstrādei. Šā gada sākumā atklātā "Lab!" darbnīca ir ļāvusi mums atgriezt apritē elektrotehniku, kas ar minimāliem uzlabojumiem var kalpot vēl vairākus gadus," stāsta Jānis Aizbalts, "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs.

LIFE integrētais projekts "Atkritumi kā resursi Latvijā – Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju" (LIFE WasteTo Resources IP, LIFE20 IPE/LV/000014) tiek īstenots ar Eiropas Savienības LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!