17. oktobrī tiešsaistē varēs vērot ikgadējā Sociālās uzņēmējdarbības piču jeb prezentāciju konkursa "Tam labam būs augt" finālu un balsot par šī gada labāko sociālās uzņēmējdarbības iniciatīvu. Skatītāju balsojums noteiks vienu no konkursa uzvarētājiem, kurš sava sociālā uzņēmuma attīstībai vai idejas realizācijai saņems 4000 eiro finansējumu.

Konkursa tiešraide būs skatāma no plkst.16:00 līdz 18:00 ziņu portālā "Delfi.lv".

Konkursu "Tam labam būs augt" jau piekto gadu organizē Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija sadarbībā ar "Luminor" banku. Konkursu atbalsta labdarības veikalu tīkls "Otrā elpa", "Delfi.lv" un Attīstības finanšu institūcija "Altum", līdzfinansējot tā norisi no Eiropas Savienības fondu resursiem – Eiropas Sociālā fonda Plus projekts Nr. 4.3.3.3/1/24/I/001 "Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai".

Konkursā savus sociālos uzņēmumus un sociālās uzņēmējdarbības idejas prezentēs 10 finālisti – esošie un topošie sociālie uzņēmēji no visas Latvijas:

- Atbalsta un attīstības centrs "Kopā" no Jelgavas – atbalsta pakalpojumi ģimenēm, īpaši tēviem, kurās aug bērni ar autiskā spektra traucējumiem;

- Biedrība "Tavi draugi" – nederīgo ziedoto priekšmetu atjaunošana un iznomāšana;

- "IziPizi" no Ogres novada – pārtikas pakomātu tīkls Latvijā ražotās un audzētās pārtikas noieta veicināšanai;

- Radošās ilgtspējības platforma "Bourzma" – ilgtspējīga apģērba - tekstila augšupstrādes darbnīca;

- Jelgavnieces Sandras Lazdiņas iniciatīva "Dosim papīram otru iespēju!" – papīra masas un papīra priekšmetu ražošana;

- Biedrība "Krapes muiža" Ogres novadā – vides labiekārtošana lauku tūrisma veicināšanai un makšķerēšanas vietas izveide cilvēkiem ratiņkrēslā;

- Jūrmalnieces Elīnas Zanderes iniciatīva "Veselība katrā kumosā" – specializētas pārtikas ražošana cilvēkiem pēc onkoloģiksām un citām saslimšanām;

- Sporta, izglītības un kultūras inovāciju biedrība – zemūdens niršanas apmācības neredzīgiem cilvēkiem;

- "3i aģentūra" no Līvāniem – tūrisma, izmitināšanas un telpu nomas pakalpojumi vidē, kurā maksimāli ieintegrēti otrreiz izmantojami materiāli;

- "Mombee.lv" – informatīvais, emocionālais un praktiskais atbalsts topošajiem un jaunajiem vecākiem, īpaši māmiņām ar pēcdzemdību depresiju.

Konkursa noslēgumā divi sociālie uzņēmēji vai sociālās uzņēmējdarbības ideju autori katrs saņems naudas balvu 4000 eiro apmērā. Vienu uzvarētāju noteiks konkursa žūrija, otru – tiešraides skatītāju balsojums. No katras skatīšanās iekārtas, kurā tiks vērota pasākuma tiešraide, būs iespēja nobalsot tikai vienu reizi.

Kopumā konkursā šogad tika saņemti 92 sociālo uzņēmēju un sociālās uzņēmējdarbības ideju autoru pieteikumi. Otrajai kārtai tālāk tika izvirzīti 25 spēcīgākie uzņēmumi un idejas, kuru autori piedalījās prezentācijas prasmu apmācībās, pēc kurām eksperti noteica 10 konkursa finālistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!