Foto: Pexels/RODNAE Productions

Pasaulē lielākā kriptovalūtu birža "Binance" pusgada kripto industrijas pārskatā uzsver, ka nozare šogad ir piedzīvojusi salīdzinoši strauju atkopšanos un tās pašreizējais veselības stāvoklis ir vērtējams kā ļoti labs. Institucionālo investoru iesaistīšanās veido stabilu pamatu turpmākajai izaugsmei un arvien plašākai atzīšanai.

"Binance" izaugsmes un mārketinga vadītāja Latvijā un Igaunijā Polina Brotjē, atsaucoties uz apkopotajiem datiem, vēsta, ka kopējā kripto tirgus kapitalizācija ir pieaugusi par 30% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada pirmo pusgadu.

"Bitcoin" pārsvars pār citām kriptovalūtām šajā pusgadā ir sasniedzis visaugstāko līmeni kopš 2021. gada aprīļa. Tāpat "Binance" secina, ka "Bitcoin" tirdzniecības apjomi kopš gada sākuma ir palielinājušies par 185%, transakcijas ir piedzīvojušas kāpumu par 58%.

Pieaugums daļēji ir saistīts ar augsto interesi par "Ordinals", kas ļauj "Bitcoin" tīklā izveidot un tirgoties ar NFT, skaidro Brotjē.

No pētījumā apskatītajiem projektiem "Solana" gada pirmajā pusē piedzīvoja visspēcīgāko tirgus kapitalizācijas pieaugumu, bet kopš gada sākuma vislielākā aktivitāte bija novērojama "BNB Chain" tīklā.

"Gandrīz visās "Binance" pētījumā analizētajās jomās kriptovalūtu nozare pirmajā pusgadā ir piedzīvojusi iespaidīgu izaugsmi. Salīdzinot ar 2022. gada otro pusgadu, DeFi (decentralizētās finanses) lietotāju skaits ir palielinājies par 43%, kāpums ir bijis arī tirdzniecībai ar NFT, lai arī to cenas turpināja samazināties," norāda Brotjē.

Desmit aktīvākie fondi pirmajā pusgadā kripto sektoram kopumā ir piesaistījuši 3,6 miljardus ASV dolāru. Strauji pieaug arī institucionālo investoru interese par kriptovalūtu tirgu. Savukart centrālās bankas virzās uz priekšu ar digitālo valūtu projektiem, daudzi uzņēmumi veido savus blokķēdes projektus un dažādiem reālās pasaules aktīviem tiek meklēti atbilstoši blokķēdes risinājumi.

"Binance" sava apskata noslēgumā uzsver, ka "Bitcoin" ETF sarunas kriptovalūtu tirgum ir devušas jaunu impulsu, un "Bitcoin" gada laikā ir sasniedzis jaunus augstumus, vairojot investoru uzticību.

Otrajā pusgadā sagaidām jaunas inovācijas, kriptovalūtu arvien plašāku izmantošanu un ieviešanu, raksta Brotjē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!