Foto: Youtube.com, Coinage
No interpola bēgošais, pērn sabrukušās kriptovalūtas "Terra" un uzņēmuma "Terraform Labs" vadītājs Do Kvons saņēmis četru mēnešu cietumsodu par viltotas Melnkalnes pases izmantošanu.

Pērn ekonomikas svārstību rezultātā pasaulē sabruka virkne kriptovalūtu uzņēmumu un virkne kriptovalūtu zaudēja vērtību. Viens no krīzes pirmajiem notikumiem bija korejiešu miljardiera Do Kvona kriptovalūtu sabrukums.

Pērnā pavasara 99,9% vērtības kritums "Luna" valūtai bija īpaši sāpīgs tiem, kas to bija iegādājušies, kad tās vērtība bija pie 119 dolāriem. Tas daudzus saniknoja un gan Dienvidkorejā, gan ASV un Eiropā aktualizēja jautājumu par kriptovalūtu tirgus regulāciju un atbildes piemērošanu blokķēžu projektu autoriem un kriptotirdzniecības platformām.

14. septembrī, kā ziņoja "Bloomberg", Dienvidkoreja izdeva aresta orderi pret Do Kvonu un vēl piecām citām ar uzņēmumu saistītām personām saistībā ar krāpšanu un finanšu likumu pārkāpumiem.

Miljardieris nevēlējās stāties tiesas priekšā un apmēram pusgadu bēguļoja no tiesībsargiem. Taču nesen tika aizturēts Melnkalnē ar viltotām pasi.

Melnkalne paziņojusi, ka uzņēmēju izdos ASV un Dienvidkorejai, kad būs atrisināts jautājums par viltoto pasi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!