Foto: Publicitātes foto/"BaltCap"

Privātā kapitāla fondu pārvaldnieks "BaltCap" un investīciju uzņēmums "Draugiem Capital" investējuši ievērojamus līdzekļus daudznozaru uzņēmumā SIA "Pepi Rer", kas pazīstams kā būvniecības, iepakojuma materiālu un attīstošo rotaļlietu ražotājs ar zīmoliem "ProVent" un "IGLU". Šī darījuma rezultātā "BaltCap" un "Draugiem Capital" kļūst par uzņēmuma vairākuma akcionāriem, liecina medijiem sniegtā informācija.

Valkā bāzētais "Pepi Rer" ir ražošanas un e-komercijas uzņēmums ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi. Tā pamatprodukcija ir polietilēna putas. Pirms astoņiem gadiem radošā komanda, attīstot jaunus materiāla pielietojumus, testējot biezās putu loksnes, radīja rotaļlietu konceptu bērnu radošuma attīstībai. Tagad vairāk nekā 90% "IGLU" produkcijas tiek eksportēts uz vairāk nekā 25 valstīm.

"Mēs saņēmām daudz investīciju piedāvājumu, taču tieši "BaltCap" un "Draugiem Group" komandas radīja uzticību. Esmu pārliecināts, ka šī komanda mūsu uzņēmumam palīdzēs turpināt sasniegt jaunas virsotnes gan inovatīvu tehnoloģiju ieviešanā, gan jaunu tirgu apgūšanā," darījumu komentē "Pepi Rer" līdzdibinātājs un līdzīpašnieks Viesturs Lucāns.

Uzņēmums "Pepi Rer" šobrīd ir sasniedzis vairāk nekā 13,5 miljonu eiro apgrozījumu, un kopš "IGLU" zīmola izveides 2015. gadā ir vairāk nekā divkārt to palielinājis. Uzņēmuma peļņa 2022. gadā bija 1,7 miljoni eiro. Komandā strādā teju 200 darbinieki. Šīs investīcijas, ko papildinās "BaltCap" un "Draugiem Capital" komandas zināšanas, ļaus straujāk attīstīt tiešo pārdošanu, mārketingu un e-komerciju "IGLU" zīmola nostiprināšanai globāli.

"Mēs redzam lielu potenciālu attīstīt "IGLU" zīmolu, izvēršot pārdošanu gan tādās platformās kā "Amazon", gan uzņēmuma interneta veikalā, izmantojot mūsu 19 gadu gaitā gūtās zināšanas no ražošanas un e-komercijas uzņēmumiem "Printful", "Fast Brands" un citiem," saka "Draugiem Capital" investīciju direktors Dāvis Siksnāns.

"Mēs saskatām lielisku iespēju šo izaugsmes stāstu turpināt un mūsu ambīcija ir izveidot uzņēmumu par vadošu spēlētāju savā nišā ASV un citos eksporta tirgos, izmantojot "BaltCap" 25 gadus uzkrāto pieredzi, paceļot vietējos uzņēmumus starptautiskā līmenī," komentē "BaltCap" investīciju direktore Sandra Aile.

Darījumam noslēdzoties, tiks veidota uzņēmuma padome, kurā kā padomes locekļi darbosies "BaltCap" investīciju direktori Sandra Aile un Pēteris Treimanis, kā arī "Draugiem Capital" investīciju direktors Dāvis Siksnāns.

Šis ir jau otrais "BaltCap" un "Draugiem Group" kopīgais investīciju darījums. Pērn "Draugiem Group" uzņēmums "Vendon", kurā 2012. gadā "BaltCap" investēja pusmiljonu eiro, tika pārdots Spānijas publiskajam tehnoloģiju uzņēmumam "Azkoyen". Uzņēmumu iegādājās par 9,3 miljoniem eiro, kam papildu tiks saņemti maksājumi līdz četriem miljoniem eiro, ņemot vērā noteiktu mērķu izpildi.

Baltijas valstu privātā kapitāla ieguldījumu fonds "BaltCap" kopš 1995. gada investējis vairāk nekā 100 dažādu nozaru uzņēmumos un piesaistījis kopējo kapitālu vairāk nekā 700 miljonu eiro apmērā. "BaltCap" ir pārstāvēts visās trijās Baltijas valstīs ar vietējiem birojiem un investīciju komandām Rīgā, Tallinā, Viļņā, kā arī Varšavā, Helsinkos un Stokholmā.

"Draugiem Capital" ir dibināts ar mērķi veikt "gudrās investīcijas" citos uzņēmumos. Pagājušajā gadā "Draugiem Capital" noslēdza pirmo investīciju darījumu, investējot 1,14 miljonus eiro kosmētikas uzņēmumā "Prime Prometics", kļūstot par uzņēmuma mazākuma akcionāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!