Foto: Publicitātes foto
22. jūlijā pēc atjaunošanas darbiem savas durvis vērs Bulduru tirgus Meža prospektā.

Projekta attīstītājs ir uzņēmums SIA "Sport IN". Šis projekts realizēts bez Jūrmalas domes iesaistes, "Delfi Bizness" informēja uzņēmuma pārstāve Jūlija Belkina. SIA "Sport IN" dibināta 2021. gada martā, liecina informācija "Lursoft". Kā patiesā labuma guvēja reģistrēta Jekaterina Nikuļina.

Bulduru tirgus pārstāvis Andris Litiņš stāsta: "Bulduru tirgu visi labi zina jau kopš bērnības, no vecmāmiņu un vecāku stāstiem. Tam piemīt īpašais senlaicīgās Jūrmalas gars. Šobrīd, pēc rekonstrukcijas, varam lepoties ar to, ka ir izdevies saglabāt autentisko ēkas arhitektūru, pielāgojot telpas šodienas apmeklētāju vajadzībām."

Viņš uzsver, ka tirgus funkcija mūsdienās ir mainījusies: "Šodien tā ir vieta, kur var ne tikai nopirkt pārtikas produktus, bet arī satikties, apspriest pilsētas jaunumus, nobaudīt gardu maltīti. Es ceru, ka nākotnē tirgus kļūs par ikdienas pieturvietu – kur iedzert rīta kafiju vai, vakarā dodoties mājās, paņemt visu, kas nepieciešams vakariņām."


Pēc rekonstrukcijas tirgū ir izbūvēta terase – tās stils veidots spilgtās, dzīvespriecīgās vasaras krāsās. Izmaiņas piedzīvojis arī tirgus interjers, kurā izmantoti silti toņi, dabīgi materiāli ar vēsturisku patinu, piemēram, koka elementi, stikla bloku siena, betona grīda. Ēka ir kļuvusi energoefektīvāka – nomainītas jumta konstrukcijas, nodrošinot siltinātu jumtu, fasādes apdarei mainīts apšuvums. Visa ēka ir siltināta un ierīkoti gaisa kondicionētāji.

Tirgū būs pārstāvēti tādi zīmoli kā "10 Hits", "Pienaveikals", "Hartvik F", "ManguMangas", būs nopērkama lauksaimnieku pašražotāju produkcija no Z/S "Brieži", Z/S "Vārpas" un Gruzijas virtuves delikateses. Bulduru tirgus ir pirmā vieta Latvijā, kur zīmolu "Pienaveikals" un "ManguMangas" produkti būs pieejami iegādei uz vietas. Nākotnē tirgū plānots pievienot vairāk zīmolu – kafejnīcu un kādu ātro uzkodu vietu.

Kopumā renovācija ilga astoņus mēnešus.

Bulduru tirgus ēkai piešķirts tirgus statuss. Šobrīd teritorijā izveidotas vairākas tirdzniecības vietas un autostāvvietas, tajā skaitā arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, un divi elektroauto uzlādes punkti. Bulduru tirgus ir pirmā vieta Jūrmalā, kur uzlādes stacijas jauda sasniedz 150kW, ja uzlādi veic viens elektroauto.

Bulduru tirgus strādās katru dienu (ieskaitot brīvdienas) no pulksten 8.00 līdz 20.00.

Bulduru tirgus pirmsākumi meklējami 1908. gadā, bet tirdzniecības centra un tirgus paviljona ēkas 1980. gados uzbūvēja pēc "Pilsētprojekts" arhitektu E. Buša un K. Alkšņa projekta. Kaut gan āra tirdzniecība vēl noritēja, tomēr ēkas jau daudzus gadus atradās degradētā stāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!