Foto: Publicitātes attēli/LNK Properties

SIA "LNK Properties" par 1,67 miljoniem eiro izsolē, ko rīkoja VAS "Valsts nekustamie īpašumi", ir iegādājusies vēsturisko jūgendstila namīpašumu Vecrīgā, Audēju ielā 7, ziņo uzņēmums. Pēc rekonstrukcijas ēkas pirmajos stāvos atradīsies komerctelpas un biroji, savukārt augšējie stāvi paredzēti premium klases dzīvokļiem.

"Vēlamies atjaunot nama sākotnējo vēsturisko veidolu un šarmu, tajā pašā laikā piešķirot tam jaunu funkcionalitāti", novērtējot ēkas kultūrvēsturisko vērtību un tās attīstības potenciālu, norāda SIA "LNK Properties" valdes locekle, dzīvojamo nekustamo īpašumu departamenta vadītāja Aleksandra Strode.

Ēka Audēju ielā 7 ir daļa no valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa – dzīvojamo ēku kompleksa, kurā ietilpst arī ēkas Audēju ielā 9 un 11.

"Ar šī nama – jūgendstila pērles – rekonstrukciju "LNK Properties" papildina savu dzīvojamo nekustamo īpašumu projektu portfeli, sniedz ieguldījumu Latvijas galvaspilsētas vēsturiskā centra saglabāšanā un attīstībā pēc citu Eiropas valstu labā parauga. Ēka ar savu īpašo vēsturi un unikālo fasādi ir iekļauta Latvijas tūrisma maršrutos un ceļvežos," atgādina uzņēmuma pārstāve, norādot, ka tam ir gods uzņemties šīs Vecrīgas vizītkartes projekta realizāciju, izmantojot mūsdienu būvniecības tehnoloģijas.

"Mums jau ir plaša pieredze ēku rekonstrukcijā. Iepriekšējie "LNK Properties" projekti – jūgendstila dzīvojamā ēka Rīgas klusajā centrā Antonijas ielā 20, Hanzas iela 2A, tirdzniecības centrs "Draudzība" Tilta ielā 32 un citi, līdz ar to šis projekts ir mūsu profesionālās komandas darba likumsakarīgs turpinājums," norāda Strode.

Viņa pieļauj, ka rekonstrukcijas darbi varētu sākties 2025 gada sākumā. Savukārt par investīciju apjomu lielāka skidrība varētu būt šī gada beigās.

Ēka Audēju ielā 7 tapusi 1899. gadā pēc arhitektu Alfrēda Ašenkampfa un Maksa Šervinska projekta. Tā ir grezna jūgendstila daudzstāvu mūra ēka, kuras fasādi rotā stilizētu augu motīvi. Ēkas augšējais stāvs veidots kā mansards. Tā ir pirmā jūgendstila celtne Rīgā, tās kopējā platība ir 2026,8 m² un piegulošās zemes platība ir 470 m2, ziņo "LNK Properties". Šis nams ir klasisks dekoratīvā jūgendstila piemērs ar asimetrisku fasāžu kārtojumu un atbilst ēkas sākotnējam plānojumam, kur divos stāvos ir veikali un biroji, bet augstāk – dzīvokļi.

"Delfi Bizness" jau ziņoja, ka ēka Audēju ielā 7 VNĪ īpašumā ir kopš 1997.gada 5.augusta; vairāk nekā 10 gadus tā ir bijusi daļēji iznomāta vai bez nomniekiem, tādēļ VNĪ nolēma to virzīt atsavināšanai. Kopš 2015.gada jūlija īpašumam ir organizētas vairāk nekā desmit izsoles, taču iepriekš tās nebija veiksmīgas.

"LNK Properties" vairāk nekā 30 gadus darbojas nekustamā īpašuma jomā, piedāvājot mūsdienīgus un ilgtspējīgus rūpniecības, tirdzniecības un biroju ēku projektus, kā arī komforta, biznesa un premium klases dzīvojamos īpašumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!