Foto: Publicitātes foto/Ēriks Gailis
Piedāvājumā nekustamā īpašuma tirgū ir nonācis objekts Brīvības gatvē 193, vēsturiskā "G. Ērenpreiss velosipēdu fabrikas" ēka, ziņo tās pārdevējs nekustamo īpašumu aģentūra "Kivi Real Estate".

Īpašumu veido 1,70 ha plaša zemesgabala un jau pieminētā vēsturiskās ražošanas ēkas. Cena - 2,95 miljoni eiro.

Īpašumam ir izstrādāts ēkas atjaunošanas projekts - biroju centrs ar pieciem stāviem un vairāk nekā 6000 kvadrātmetrus lielu kopējo platību. Kā norāda objekta pārdevējs, apkārtnē jau ir attīstīti veiksmīgi biroju, dzīvojamo ēku projekti.

Šis industriālās arhitektūras paraugs tapis 1920. gados un Ērenpreisa velosipēdu fabrika darbu tajā sāka 1927. gadā. Aptuveni 20 gadus šī bija Baltijas valstu lielākā un mūsdienīgākā velosipēdu ražotne.

Līdz ar 2. Pasaules kara sākumu "G. Ērenpreis velosipēdu fabrika" savu darbību pārtrauca. Padomju vara atstādināja Gustavu Ērenpreisu no amata un pārņēma fabrikas vadību. Tā vēlāk tika pārsaukta par rūpnīcu "Sarkanā Zvaigzne", 60.-70 tajos gados šajā ēkā tika ražoti arī populārie bērnu trīsriteņi "Spārīte".

Līdz šim īpašums ietilpa "Pro Kapital" projektu portfelī. Šīs grupas mājaslapā pie nākontes projekta lasāms: biroja ēku komplekss, kas tiks būvēts uz bijušās rūpnīcas ēkas zemes gabala, atrodas pie vienas no galvenajām, pilsētu šķērsojošām artērijām – Brīvības ielas. Saskaņā ar projektu pirmajā fāzē esošā industriālā ēka tiks pārveidota par biroju ēku, bet otrajā fāzē pievienosies jaunas biroju un darījumu ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!