Campus  - 417
Tā kā gandrīz jebkurā jomā, kad runa ir par kaut ko ekskluzīvu un iekārotu, arī ekskluzīva viskija gadījumā – kur pieprasījums un liela nauda, tur arī viltvārži. Izmantojot radioaktīvā oglekļa datēšanu, zinātnieki noskaidrojuši, ka apmēram pusē pārbaudīto gadījumu ekskluzīva un veca viskija pudeļu saturs nemaz nav tik vecs, kā vēsta etiķete.

Publikācijā akadēmiskajā izdevumā "Radiocarbon" pētnieku komanda pieteikumā raksta: "Liels drauds skotu viskija industrijai ir viltotu dzērienu pārdošana, kuri tiek pārdoti kā seni – destilēti laika posmā no 19. gadsimta līdz pat 20. gadsimta vidum. Patiesībā tie nereti ir daudz vēlāk – 20. gadsimta beigās vai pat 21. gadsimta sākumā destilēti dzērieni. Šādu viltotu dzērienu pārdošana grauj preču zīmju turētāju, ražotāju, mazumtirgotāju un arī izsoļu namu reputāciju."

Kā pētnieki atmaskoja jaunus viskijus, kas uzdodas par veciem?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!