Alerģija no pārtikas produktiem drīz būs uzvarēta, jo britu zinātnieki atraduši veidu, kā neitralizēt proteīnus, kas izraisa alerģiskas reakcijas.
Tas ir nozīmīgs atklājums, kas izmainīs dzīvi miljoniem cilvēku un samazinās nāves gadījumu skaitu dažādu alerģisku reakciju dēļ.

Zinātnieki konstatējuši, ka, laižot cauri sezama sēklām elektrisko strāvu, sēklu proteīna struktūra izmainās, un 95 procenti tajā esošo alergēnu pazūd. Turklāt sēklu garšas īpašības un kvalitāte šajā procesā nemainās.

Pagaidām nav zināms, kāpēc šāda apstrāde ļauj attīrīt produktus no alergēniem. Šobrīd līdzīgi eksperimenti tiek veikti ar riekstiem un pienu, un zinātnieki ir pārliecināti, ka rezultāti būs tikpat iepriecinoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!