Foto: Shutterstock
Pārtikas bioekonomikas klastera darbība paredz ciešāku sadarbību starp zinātni un industriju inovatīvu tehnoloģiju radīšanā, pārtikas produktu attīstīšanā un to ražošanas blakusproduktu pārstrādē. Šāds klasteris Latvijā izveidots pirmo reizi.

2020. gada pavasarī biedrības "Latvijas augstvērtīgas un veselīgas pārtikas klasteris" biedri nolēma turpmāk klastera attīstību fokusēt uz ilgtspējīgu un videi draudzīgāku pārtikas ražošanu, izvirzot jaunus klastera darbības mērķus un uzdevumus. Mainīts arī klastera nosaukums, un turpmāk tas tiks saukts par Latvijas pārtikas bioekonomikas klasteri.

"Jaunais klastera statuss paver iespējas paplašināt biedru un sadarbības partneru loku, attīstīt jaunus projektus, ciešāk iesaistīties Eiropas līmeņa bioekonomikas inovāciju tīklojumos, tādējādi palīdzot mūsu biedriem realizēt to individuālos mērķus, kļūt inovatīvākiem, ilgtspējīgākiem un konkurētspējīgākiem," saka klastera izpilddirektors un Vidzemes plānošanas reģiona projektu vadītājs Kristaps Ročāns. Pārtikas bioekonomikas klasteris veidos vēl ciešāku starpnozaru un starptautisko sadarbību ar bioekonomikas jomas klasteriem, konsorcijiem, zinātnes parkiem, biznesa inkubatoriem un inovāciju centriem gan Latvijā, gan ārpus tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!