Alcheimera slimība ir viena no izplatītākajām demences formām. Attīstītajās valstīs – Austrālijā, ASV – viens no katriem 10 senioriem vecumā virs 65 gadiem cieš no Alcheimera slimības. Arī Latvijā tūkstošiem senioru skārusi demence. Taču "izkost" visus šo likstu cēloņus nav viegls uzdevums. Nupat divās Austrālijas universitātēs veikts pētījums liecina, ka zināma loma var būt arī neveselīgam uzturam.
Nemitīgi tiek dzītas pēdas Alcheimera slimības cēloņiem un attiecīgi visiedarbīgākajām terapijām, lai šīs neirodeģeneratīvās slimības progresu ja ne apturētu, tad vismaz bremzētu. Zināms, ka lomu bieži spēlē ģenētika, taču arī vides un dzīvesveida faktori var ietekmēt šīs slimības attīstīšanos. Viens no tiem varētu būt uzturs.
Bonda Universitātes un Grifita Universitātes pētnieku komanda salīdzināja ēšanas paradumus 438 Austrālijas iedzīvotājiem – 108 no viņiem sirgst ar Alcheimera slimību, bet 330 ir kontroles grupā un no šīs kaites necieš.