Podkāsta "Zinātne vai muļķības" sirsnīgākā epizode ir publicēta! Par mīlestību raidījuma vadītājus apgaismo Aina Poiša un Līva Spurava. Tostarp nevarējām nepajautāt – vai tā ir taisnība, ka meitenēm patīk sliktie zēni, un ja tā ir, tad kāpēc?

Poiša atzīst, ka tas ir interesants jautājums. "Tas ir nepieradināms vīrietis. No viņa staro spēks, harizma, viņš ir pievilcīgs. Es tāda naiva, tāda sniegpulkstenīte. Viņš taču mani uzcels zirgā un aizvedīs mani uz laimīgo zemi," šāda vīrieša tēlu ieskicē psihoterapijas speciāliste.

Geštaltterapeite un psiholoģijas centra "AUGT" vadītāja Līva Spurava norāda, ka bieži vien šajā gadījumā tas, kas "noklikšķ", ir vecās traumas. "Mēs noklikšķam uz to, kas mums ir pazīstams." Pat ja tās ir negatīvas pieredzes, uzsver speciāliste. "Ja satieku vīrieti, kas emocionāli ir ļoti distancēts cilvēks, un ja man bērnībā ir bijis tēvs, kuram es ne īpaši esmu interesējusi, tad man liksies – o, šī ir māju sajūta, kuru es pazīstu! Kaut gan patiesībā ilgojos pēc īstas mīlestības, es to nemaz nepazīstu. Pazīstu tikai emocionāli distancētu vīrieti, kuram es neinteresēju."

"Ko nozīmē sliktais zēns? Tāds, kas ir nevērīgs, emocionāli distancēts, varbūt nodarbojas ar nelegālām lietām, lieto alkoholu, aizraujas ar ballītēm. Sievietei, kurai šāda uzvedība ir pazīstama, noklikšķ un liekas, ka viņai to vajag," spriež Spurava.

Un bieži vien tas vīrietis, kas būtu brīnišķīgi piemērots partneris un spētu viņu mīlēt, sievietei šķitīs garlaicīgs.

Klausies podkāstu gan audio platformās "Spotify", "Apple Podcasts" un citās, gan arī skaties "YouTube". Raidījumā ar Ainu Poišu un Līvu Spuravu spriežam arī par to, kā salabot salauztu sirdi un vai pavadīt Valentīna dienu vientulībā var arī harmoniski, bez visapkārt esošo laimīgo pārīšu klusas ienīšanas. Tāpat uzzināsi, kā "Tinder" un citas randiņošanas lietotnes izmainījušas cilvēku attiecības. Vai tas nācis par labu?

--

Projektu līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par podkāsta un rakstu sērijas "Zinātne vai muļķības" saturu atbild AS "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!