Garš deguns? Iespējams, pie vainas ir ne tik daudz gēni, bet gan tas, ko mamma ēdusi, būdama gaidībās, noskaidrojuši zinātnieki.
Katra cilvēka unikālos sejas vaibstus varētu ietekmēt ari viņa mātes uzturs grūtniecības laikā, atklāts pētījumā, kas publicēts žurnālā "Nature Communications" – ar olbaltumvielām bagāta diēta "sagādā" platākus degunus un žokļus.
Atšķirības cilvēku izskatā, sākot no galvaskausa formas un beidzot ar deguna skrimšļa biezumu, grūtniecības laikā rada gēni, kurus ietekmē uzturs. Jo vairāk olbaltumvielu patērē grūtniece, jo aktīvāki kļūst šie gēni, kas pazīstami kā "mTORC1".
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit